Kada je Edin Džeko u pitanju, ista greška se dva puta ne pravi

Inzaghi je shvatio gdje je griješio

Kada je Edin Džeko u pitanju, ista greška se dva puta ne pravi

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko jako je važan za Inter, a njegovo prisustvo djeluje ključno za rezultate ovog velikana italijanskog nogometa.

Trener Intera Simone Inzaghi voli da rotira igrače i ima uobičajene metode da četvorici napadača raspodijeli minute. Dvojica startaju i igraju otprilike 60-65 minuta, onda ulaze druga dvojica.

Inzaghi na raspolaganju ima Edina Džeku, Romelua Lukakua, Lautara Martineza i Joaquina Correu. Zaista širok reperotar u napadu i vrhunski igrači koji mogu da prave razliku, no dosta puta se Inzaghi opekao odabirom.

Prvobitni mu je plan bio Martinez - Lukaku, ali se spletom okolnosti Džeko izborio kao prva opcija u napadu, iskoristivši jako dobro i pauzu koju je Belgijac imao zbog povrede. Edin je postao najvažniji igrač Nerazzurra i kada nije na terenu, Inter ne igra dobro. 

Kvote za današnji Interov meč kao i za ostale mečeve koji su danas na programu možete pronaći OVDJE.

Protiv Parme u Kupu nedavno je Inter bio na pragu ispadanja, ali ulaskom Džeke sve se značajno promijenilo. Nakon što je bio starter u utakmicama protiv Verone (1:0) i Milana (3:0) uz gol gradskom rivalu i sjajnu partiju na putu ka novom trofeju Superkupa Italije, Džeko je protiv Empolija prije pet dana ostao na klupi.

Oglasi

Imao je plan Inzaghi da Lautaro i Correa krenu, a da Džeko dobije odmor zbog zgusnutog rasporeda. No, bio je to loš potez. Empoli je slavio sa 1:0, a Džekin ulazak u 72. minuti stigoa je prekasno. Ponovo je Inter živnuo od ulaska Dijamanta, koji je pogodio okvir gola i ozbiljno prijetilo golu Empolija, ali nedostajalo je i malo sreće.

Inter je tim neočekivanim domaćim porazom došao u tešku situaciju jer je sada na čak -13 u odnosu na vodeći Napoli, a i borba za Ligu prvaka postaje sve komplikovanija.

Inzaghi je shvatio da se ista greška dva puta ne pravi kada je Džeko u pitanju. Naime, italijanska štampa tvrdi da će Džeko večeras biti starter protiv Cremonesea na gostovanju u važnoj utakmici za Inter.

Kako je objavljeno u današnjem izdanju Corriere dello Sport, Inter se oslanja na svoju ofanzivnu sigurnost Edina Džeke, pravu pokretačku snagu Nerazzurra.

"Njegovi golovi, u kombinaciji sa besprijekornim timskim radom, omogućili su mu da osvoji startnu poziciju, s ciljem pobjede i protiv Cremonesea", navodi spomenuti list, koji tvrdi da Inzaghi ne želi napraviti istu grešku.

Oglasi

Inzaghi je time riješio jednu dilemu u napadu, no pitanje je hoće li Lautaro ili Lukaku biti pokraj našeg golgetera. Sudeći po najavama, Argentinac će biti u prednosti, a Belgijac će dobiti šansu u nastavku, iako se u potpunosti oporavio, ali nije u formi.

O sutrašnjem protivniku Cremoneseu, koji je na dnu ljestvice, ali je pronašao solidnu formu pod novoimenovanim trenerom Davideom Ballardinijem, Inzaghi je rekao da su "imali nekoliko dobrih utakmica ove sezone, kao što su protiv Milana, Napolija i Juventusa kod kuće .”

"Sada su promijenili trenera i imaju novog trenera s kojim sam se već mnogo puta susreo, on je odličan trener i njegove momčadi uvijek imaju dobro definiran stil igre", rekao je Inzaghi na press konferenciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj još dodajmo da Inter ne može računati na povrijeđene Samira Handanovića i Marcela Brozovića, iako nije poznato da li su uspjeli da se oporave i kada će biti spremni, dok su suspendovani Milan Skriniar i Nico Barella.

Meč Cremonese - Inter drugi je u subotnjem programu 20. kola Serije A i na programu je od 18 sati, a na sajtu Volcanobet kladionice pogledajte bogatu ponudu za sve duele koji nas očekuju.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F1F
Sad će @Kugla da kugla hehe.. ali piši javno da se vidi šta pišeš ili se " nekog " bojiš... Picic.
Grade Edin
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi