Gavi nikome od Italijana nije htio dati dres, a onda mu zaštitar na stadionu napravio problem

Već je ranije obećao dres

Gavi nikome od Italijana nije htio dati dres, a onda mu zaštitar na stadionu napravio problem

E. Čaušević

Gavi je postao najmlađi fudbaler koji je zaigrao za reprezentaciju Španije i to na meču protiv Italije.

Španija je pobijedila Italiju i plasirala se u finale Lige nacija gdje će u nedjelju igrati protiv selekcije Francuske. No, Španci su dobili mnogo više u ovom meču od plasmana u finale.

Naime, od prve minute za Crvenu furiju igrao je i Gavi koji je tako debitovao za reprezentaciju iako je tek nedavno proslavio svoj 17. rođendan.

Mladi fudbaler Barcelone dobio je šansu protiv Italije na San Siru koju je itekako iskoristio jer je oduševio fudbalsku javnost svojom igrom, te je pokazao da se radi zaista o velikom potencijalu.

Zanimljiva priča pojavila se i nakon utakmice jer su španski mediji objasnili zašto Gavi nije želio mijenjati dres s nekim od igrača Italije. Gavi je dres koji je nosio u prvom poluvremenu sačuvao za sebe kako bi se sjećao svog debija za Španiju, a drugi je već ranije obećao.

Nakon utakmice Gavi je otrčao ka tribini na kojoj su bili njegovi prijatelji kojima je obećao dati dres, ali nije sve išlo prema planu.

Naime, kada je bacio dres prema svojim prijateljima uhvatio ga je jedan od zaštitara koji je odbio da im ga proslijedi. On je htio zadržati dres za sebe iako su mu svi objašnjavali kome je Gavi dao svoj dres.

Gavijevi prijatelji su mu prišli i objašnjavali situaciju, ali ih je on ignorisao. Ipak, jedan od njih je otišao do policajca i sve to ispričao, a na njihovu sreću blizu je bio i šef zaštitarske službe koji je sve to vidio i primorao je svog zaposlenika da preda dres Gavijevim prijateljima.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Finale Lige nacija između Španije i Francuske igra s eu nedjelju, a već su poznate i kvote za ovaj meč koje možete vidjeti u ponudi kladionice MaxBet i to na OVOM linku.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi