Grci u Podgorici i Las Palmas u zapadnoj Africi nanišanili su najveće kvote na svijetu

Nigdje na svijetu nećete naći veće

Grci u Podgorici i Las Palmas u zapadnoj Africi nanišanili su najveće kvote na svijetu

Sponzorski tekst

Počinje nova sedmica, a kladioničari, uprkos nešto "tanjoj" ponudi, ne moraju da brinu. Zanimljivih mečeva u ponudi ovog ponedjeljka ne nedostaje, pa su Mozzartove kladionice bile velikodušne za današnji dan i ponudile najviše kvote na svijetu kada su u pitanju dva meča. Po jedan iz španske Segunde i prijateljski okršaj reprezentacija.

Crna Gora će u Podgorici dočekati Grčku sa kombinovanim timom, dok će se u Španiji voditi važna borba za plej-of u Segundi.

CRNA GORA - GRČKA (PONEDJELJAK, 20.00), DVOJKA 2.30

Reprezentacija Crne Gore u četvrtak je još jednom razočarala svoje navijače. Nisu se proslavili kada su gostovali u Jermeniji u Jerevanu, u prijateljskoj utakmici. Domaćin ih je savladao u kombinovanom sastavu, bez Henrika Mkhitarjana, koji je odustao od reprezentacije, sa 1:0. Bila je to četvrta uzastopna utakmica Sokola u kojoj nisu pobijedili. Prethodno je Crna Gora igrala loše u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, zauzevši četvrto mjesto u grupi iza Holandije, Turske i Norveške, a iza sebe je ostavila samo Latviju i Gibraltar. Grčka je također neslavno završila kvalifikacije, zauzevši treće mjesto iza Španije i Švedske. Sada se sprema za novi ciklus, Grčka je u petak u prvoj utakmici 2022. savladala Rumuniju sa 1-0. Danas bi, barem na papiru, trebao biti još lakši zadatak. Grčka i Crna Gora su se do sada sastale samo jednom, 2016. godine takođe u prijateljskoj utakmici. Tada su Heleni slavili sa 2:1.

LAS PALMAS - LEGANES (PONEDJELJAK, 21.00), KEC 2.10

Nema velikih šansi da ćemo naredne sezone u Primeri gledati Las Palmas ili Leganes, ali sve dok postoji nada, oba tima će se boriti barem za plasman u doigravanje. Tim sa Kanarskih ostrva trenutno je 12. na tabeli, ima 44 boda iz 32 utakmice i 10 kola prije kraja zaostaje 10 bodova za šestoplasiranim Ponferradinom. Cilj je ulazak među šest najboljih, što španskoj eliti donosi plej-of, ali konkurencija je u najmanju ruku velika. Slične ambicije ima i Leganes, koji je u još težoj poziciji, jer je 15. sa dva boda manje od Las Palmasa. Leganes je vezao osam mečeva bez poraza, ali se čini da je spreman da konačno izgubi. U posljednja četiri kola tri puta je igrao neriješeno, jurio i sustigao Gironu, Ibizu i Sporting Gijon. Sve tri utakmice završene su rezultatom 1:1. Leganes je u prvoj polovini sezone deklasirao Las Palmas sa 4:1, što svakako nisu zaboravili na Kanarskim ostrvima. Raspoloženje u gradu na Atlantskom okeanu se popravilo, u prošlom kolu Valladolid je poražen sa 1:0, čime je prekinut crni niz od pet utakmica bez pobjede (osvojivši samo dva boda).

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.