Ko će koga nadmudriti? Nalić napada Želju istim snagama, Osim primoran mijenjati
Favorita na Tušnju nema, a jasno je da nas danas očekuje i taktička bitka dva stratega

Derbi na Tušnju

Ko će koga nadmudriti? Nalić napada Želju istim snagama, Osim primoran mijenjati

Danas se na Tušnju igra jedan od derbija 22. kola Premijer lige BiH jer Sloboda dočekuje Željezničar.

Stari znanci se sastaju u izuzetno važnom duelu. Tako bi Sloboda evenutalnom pobjedom prestigla Željezničar na četvrtoj poziciji tabele pred treći krug PL, dok izabranici Amara Osima u teoriji mogu dočekati drugu fazu prvenstva i na trećoj poziciji - ukoliko danas slave na Tušnju.

Sloboda u današnjem susretu traži i prvu pobjedu od zimske pauze, a očekuje se da će trener Zlatan Nalić na teren Tušnja izvesti isti sastav koji je u prošlom kolu remizirao sa GOŠK-om u Gabeli.

Sloboda bi tako trebala početi utakmicu u sljedećem sastavu: Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

Sa druge strane, Amar Osim je primoran mijenjati, prije svega zbog povrijeđenog Sinana Ramovića. Njega će najvjerovatnije zamijeniti Mustafa Mujezinović koji je ove zime stigao u Željezničar iz Veleža.

Također, nakon odrađene suspenzije zbog žutih kartona vraća se Sulejman Krpić, pa će on protiv Slobode zauzeti svoje mjesto u špicu. Podsjetimo, protiv Mladosti je u vrhu napada Željezničara bio Zajmović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogući sastav FK Željezničar na Tušnju: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Šabanadžović, A. Zec, Mujezinović, Bogičević, Veselinović, Hajdarević, Sipović, Krpić.

Koliko nas neizvjestan meč očekuje na Tušnju govore i kvote kladionice MOZZART! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Slobode i Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Sretno Plavi????
2 4
Avayan
Sretno Sloboda. Pozdrav od Pitara
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi