Mozzart podržao klubove iz Federacije: na novim stadionima u novim dresovima

Novi dresovi stigli u FK Priluk iz Živinica i NK Kralupi iz Visokog

Mozzart podržao klubove iz Federacije: na novim stadionima u novim dresovima

Sponzorski tekst

Kompanija Mozzart nastavlja da pomaže sportskim klubovima kroz tradicionalnu akciju „Novi dresovi za nove šampione“. Ovaj put nova oprema stigla je na adrese dva kluba u Federaciji BiH. Fudbalskom klubu Priluk iz Živinica i Nogometnom klubu Kralupi iz Visokog, osim ljubavi prema ovom sportu, zajedničko je i to da su nedavno izgradili sopstvene stadione, a sada će na njima igrati u novim Mozzart dresovima. 

"Opština Živinice nam je pomogla pri izgradnji stadiona, pa ove godine, prvi put nakon decenije takmičenja, igramo na svom terenu. Sada su nam stigli i novi dresovi kojima su igrači oduševljeni, oprema je prva klasa i zaista je veoma kvalitetna. Hvala Mozzartu na ovoj donaciji, želimo im puno uspjeha u daljem radu", kaže predsjednik FK Priluk Živinice, Nusret Avdihodžić.

Ovaj klub je osnovan 1964. godine, a trenutno imaju seniorsku i pionirsku ekipu. Seniori su treći na tabeli u Drugoj federalnoj ligi, a želja im je da se u novim dresovima popnu bar za jednu poziciju više na ljestvici. U njihovoj Školi fudbala vrijedno trenira 30 dječaka, a od iduće godine će se takmičiti u Kantonalnoj ligi.

Želju za pokretanjem omladinskog pogona imaju i u NK Kralupi iz Visokog. Njihov seniorski tim igra Četvrtu opštinsku ligu Visoko gdje su četvrti na tabeli. Imaju ambicije za napredak na tabeli, a i oni su nedavno izgradili sopstveni stadion. Baš na novom terenu igraće u novim Mozzart dresovima.

"Sada definitivno imamo najbolje dresove u našoj ligi. U njima igramo i na novogodišnjem futsal turnir u Visokom. Sve pohvale za Mozzart od kojeg smo dobili prvi put dresove od kada se takmičimo, zaista lijep poklon", kaže predsjednik NK Kralupi Visoko, Elmedin Zerdo.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ uskoro se završava-ali samo za ovu godinu.. Već od januara, Mozzart će nastaviti da pomaže brojnim klubovima širom BiH kroz donacije opreme, a sve kako bi im pomogli da dođu do što boljih rezultata.

Top Komentari

Brazuka
Proda se jeftini Bosnjo za 15 obicnih dresov, kvaliteta 0. E jesmo stoka, nije ni čudo sta nam sve rade.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.