FK Crvena zemlja dočekuje 50. rođendan u Mozzart opremi

Klubu iz okoline Srpca stigli novi dresovi

FK Crvena zemlja dočekuje 50. rođendan u Mozzart opremi

Sponzorski tekst

Fudbalski klub Crvena zemlja iz Nove Vesi kod Srpca iduće godine će proslaviti pola vijeka postojanja. Od osnivanja do danas, više puta su mijenjali naziv kluba i takmičarske lige, ali ljubav prema fudbalu uvijek je bila konstantna, pa su je prenosili na mlađe naraštaje. Kako bi nastavili da napreduju, iz Mozzarta su im poslali nove dresove koje su obukli fudbaleri iz više generacija ovog kluba. 

"Svi smo pozitivno iznenađeni i veoma zadovoljni. Dresovi su namijenjeni seniorima, ali su ih samo za ovu priliku obukli pripadnici dvije generacije. Naime, na fotografijama su naši igrači i njihova djeca, a čak su i njihovi djedovi igrali za naš klub. Zato želimo u novoj Mozzart opremi da proslavimo 50. rođendan i nastavimo da gajimo dugu tradiciju. Hvala na podršci", kaže Vlado Peulić, potpredsjednik FK Crvena zemlja, Nova Ves, Srbac. 

Opis nije dostupan.

Klub je osnovan 1974. godine pod imenom „Jedinstvo“, a pet godina kasnije mijenjaju naziv u „Bratstvo“. Početkom 1990. ekipa uzima ime Crvena zemlja, a nakon manje krize tokom 2011/12. zbog finansijskih problema, nastavljaju rad i borbu za bodove. Nakon obnove, klub se takmičio u Međuopštinskoj ligi RS - Gradiška – Istok. 

Danas broje 43 igrača u seniorskoj selekciji, a takmiče se Petoj opštinskoj ligi Laktaši, Srbac, Prnjavor, gdje su trenutno na posljednjem, 10.mjestu na tabeli. 

Tim više, dodatni podsticaj za napredak im je bio prijeko potreban. U narednom periodu će se boriti da se klub ne ugasi, jer, kažu, imaju svu potrebnu infrastrukturu za takmičenje u višim ligama, ali do sada nisu imali dovoljno podrške. Želja im je da napreduju na tabeli i očuvaju klub zbog mlađih naraštaja.

Oglasi

Opis nije dostupan.

A omladinci imaju na koga da se ugledaju jer je klub ranije dobro kotirao. Najveći uspjeh ostvarili su ulaskom u Prvu ligu Republike Srpske u sezoni 2011/2012, a igrali su i polufinale Kupa Republike Srpske protiv Drine.

Njihov trener Nikola Nikić bivši je igrač kluba, Aleksandar Glisić je iz redova FK Crvena zemlja otišao da igra za svjetske klubove, a u ovoj ekipi bio je i bivši igrač Borca Aleksandar Radulović. 

Opis nije dostupan.

Upravo oni svojim primjerom dokazuju da ovaj klub može ponovo stazama stare slave, a podršku na tom putu pružili su im iz kompanije Mozzart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi