Igrača neće biti na terenu, ali će više od 50.000 na stadionu večeras svjedočiti historiji

Sve spremno za slavlje - part II

Igrača neće biti na terenu, ali će više od 50.000 na stadionu večeras svjedočiti historiji

Edmir Škorić

Navijači nemaju mira i cijeli grad je na nogama. Za vikend nije iskorištena prva meč lopta, no spremni su za večerašnje slavlje.

Samo bod treba Napoliju večeras u Udinama da postane novi prvak Italije. Na titulu se čeka preko 30 godina, od 1990., a sada je došlo vrijeme da se slavi u Napulju.

Bilo je sve spremno za vikend, ali Salernitana je iznenađujuće osvojila bod (1:1) u Napulju, pa je proslava pomjerena za nekoliko dana. Sada je Napoli dobio drugu priliku, no ovaj put u gostima, pošto večeras u Udinama igra protiv Udinesea.

Dakle, tim Luciana Spallettija može i remizirati i onda početi sa proslavom. Na ulicama Napulja već traju pripreme za veliku feštu koja bi trebala početi na stadionu Diego Maradona.

Činjenica da je Napoli danas gost neće spriječiti domaće navijače da proslave veliki uspjeh. Čelnici kluba odlučili su organizovati zajedničko gledanje utakmice na domaćem stadionu lidera Serije A, za što su rasprodane sve dostupne ulaznice po cijeni od pet eura.

Tako će u četvrtak navečer na Stadio Diego Armando Maradona doći tačno 54.000 navijača koji će s eksplozijom veselja čekati posljednji sudijski zvižduk.

Oglasi

Vrijedi spomenuti kako su cjelokupnu zaradu od prodanih ulaznica za zajedničko gledanje susreta s Udineseom čelnici Napolija odlučili dati u dobrotvorne svrhe. To znači da će više od četvrt miliona eura otići najpotrebitijima.

Bit će naravno i onih koji će uživo u Udinama svjedočiti historiji, a po povratku u Napulj planirano je nezapamćeno slavlje igrača i navijača ovog tima.

Zaista će biti potrebno pravo čudo da Napoli ne bude prvak, sada je samo pitanje kada će početi sa proslavom. Udinese će pokušati da pomrsi račune rivalu sa juga, no teško da će Napoli propustiti šansu da osvoji makar bod.

Uostalom, više od 50.000 razloga imaju Victor Osimhen i društvo da ostvare dobar rezultat na Dacia Areni u Udinama.

Napoli je za sada na dvije osvojene titule, obje u danima Diega Maradone krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Uz to, klub ima šest trofeja u Kupu Italije, posljednji u sezoni 2019/20, a dva puta je osvajao Superkup Italije.

Često su Napolitanci bili u sjeni velikana kao što su Juventus, Milan i Inter, ali sada je došlo njihovih pet minuta i treba da uživaju dok god traje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Okladu za meč Udinese - Napoli koji se igra u 20:45 sati ostavite na sajtu MaxBet kladionice koja nudi vrhunske kvote i ogromnu ponudu, te razne specijale.

Obavezno MaxBet zapratite na Instagram i Facebook profilima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi