Na obali Drine niče super moderni stadion: Četiri pokrivene tribine, kapacitet 8.500 mjesta

Radovi uveliko u toku

Na obali Drine niče super moderni stadion: Četiri pokrivene tribine, kapacitet 8.500 mjesta

A. Čaušević

I dok se u komšiluku kuju planovi ili uveliko izvode radovi na poboljšanju infrastrukture Bosna i Hercegovina i dalje kaska u mjestu. 

U Srbiji se već uveliko planira izgradnja Nacionalnog stadiona za kojeg je Aleksandar Vučić, predsjednik te zemlje, prije nekoliko dana kazao da će biti ljepši od Allianz Arene.

Ljetos je također kod naših istočnih komšija izgrađen prelijep stadion u Bačkoj Topoli koji je kapaciteta 4.500 sjedećih mjesta i trenutno nosi epitet najmodernijeg u Srbiji.

Međutim, za godinu dana taj epitet će vjerovatno nositi stadion Lopčari koji niče na pored obala Drine u gradu Loznici.

Stadion Lagator će imati četiri natkrivene tribine, kapacitet će biti 8.500 sjedećih mjesta, a stadion bi mogao otvoren na jesen 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Radovi su počeli u aprilu i teču očekivanom dinamikom. Plan je da se ispod terena instaliraju grijači te sistem za zalijevanje terena, dok će uz jednu od tribina biti izgrađen i teren sa vještaćkom podlogom.

Važno je napomenuti da će ovaj stadion ispunajvati najstrožije UEFA-ine standarde i na njemu će se moći igrati međunardone utakmice.

Top Komentari

Husrefbeg22
prave od onoga sto su napljackali u BiH
4 1
Trpim
Kad budala kaže daće biti ljepši od Bayenovog onda mu MORATE vjerovat. A oranice od stadiona i u Beogradu i u Zagrebu i Sarajevu i cijelom Balkanu niko nema prosječnog Stadiona a kamoli kakvu Arenu. Arena može da primi 80.000 gledalaca. Budaletine trebaju tu otići pogledat jednu tekmu uživo pa da onda znaju šta je Atmosfera i šta znaći Arena
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi