Lagao, varao, zabio nož u leđa Halilhodžiću, a sada ga tuži za klevetu

Nevjerovatna situacija

Lagao, varao, zabio nož u leđa Halilhodžiću, a sada ga tuži za klevetu

M. Šljivak

Legendarni bh. trener Vahid Halilhodžić (69) ima zaista ogromne probleme u reprezentaciji Maroka.

Iako je ovu selekciju odveo na Svjetsko prvenstvo, uveliko se traži njegov odlazak s klupe nacionalnog tima, a to bi se navodno veoma brzo moglo i desiti.

Novi problem Halilhodžiću je napravio i nekadašnji kolega iz stručnog štaba, čuveni fudbaler Mustapha Hadji. On je 69-godišnjeg trenera odlučio tužiti za uvredu i klevetu.

Hadji se osjetio uvrijeđenim što ga je Halilhodžić na jednoj od press konferencija nazvao izdajnikom i jednim od krivaca za neslogu unutar nacionalnog tima.

"Već sam četiri reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo. Kritike zaista ne razumijem. Zašto se sve to priča o meni? Možda zato što sam ružan?", pita se Halilhodžić i nastavlja:

"Ono što je mene i porodicu najviše povrijedilo je ta skandalozna laž da sam uvrijedio Marokance. Mustapha Hajdi je igrao dvostruku igru. Razočarao me. Njegovo ponašanje bilo je neprihvatljivo, ali to je moja greška. Ja sam ga izabrao", rekao je Halilhodžić.

Oglasi

Ove riječi su uvrijedile nekadašnju zvijezdu reprezentacije Maroka. Podnio je tužbu protiv Halilhodžića i tražit će odštetu.

Razočaran ili jednostavno bahat? Legenda brani umišljenu zvijezdu 'slomljenog srca'

Vahid Halilhodžić odlučio je da ne računa na usluge zvijezde Chelseaja Hakima Ziyecha u prethodnim mjesecima.

Halilhodžić je otjerao Ziyecha iz reprezentacije zbog nesportskog ponašanja. Nije mu mogao oprostiti ono što je radio u ekipi i pokazao mu je izlazna vrata.

Na stranu Ziyecha stao je i legendarni marokanski fudbaler Mustapha Hadji. Iako je sarađivao s Halilhodžićem po dolasku bh. trenera u Maroko, on je na strani fudbalera Chelseaja. Tvrdi da je dobro upućen u sve što se dešavalo.

Oglasi

"Poznajem Hakima veoma dobro i srce mu je slomljeno kada je objavio da više neće igrati za reprezentaciju. Uradio je to protiv svoje volje. Bio je bijesan i razočaran što nije na spisku za Afrički kup nacija", rekao je Hadji.

Mustapha Hadji apsolutna je legenda marokanskog fudbala. Tokom devedesetih godina prošlog stoljeća i na početku novog je igrao zaista dličan fudbal, a nastupao je za Nancy, Sporting, Deportivo, Coventry, Aston Villu...

Za nacionalni tim Maroka nastupio je 63 puta i postigao je 12 golova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Želite li da se kladite na sve sportske događaje i da uživate u najvećim kvotama? Posjetite Volcanobet i odaberite najbolje tikete za sebe!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

Slay
Sjecam se da nije hteo da preuzme nasu reprezentaciju a posrani maroko koji pljuje po njemu i dalje trenira… eh moj Vaha, sta pare urade od covjeka
4 11
Rodjeni66
Kaže legenda Maroka u 63 utakmice postigao 12 golova više bi ja dao golova u 63 utakmice.kad sam pročitao naslov mislio sam da je postigao najmanje 50 golova.Serm se na ovu njihovu legendu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi