RK Slavija uz Mozzart na putu do vrha

Prvoligašu sa istoka stigla nova oprema

RK Slavija uz Mozzart na putu do vrha

Sponzorski tekst

Ekipa Rukometnog kluba Slavija više od dvije decenije ponosno brani boje svog tima i grada igrajući sjajne utakmice. 

Ranije su se takmičili i u Premijer ligi BiH, preživjeli su krizu kada je klub na pola godine bio ugašen, pa se u velikom stilu vratili na parkete.

Sada su pri vrhu Prve lige Republike Srpske, a trofej bi mogli da osvoje u novoj opremi koju su im, u znak podrške, poslali iz kompanije Mozzart.

Ovaj uspješni tim sa istoka broji oko 90 članova. Osim prve ekipe, tu su i mlađe selekcije koje se takmiče u okviru Omladinske lige Rukometnog saveza RS, a 25 pjetlića igra prijateljske utakmice i turnire.

Prvotimci su na polusezoni bili četvrti na tabeli, čime su veoma zadovoljni jer su i ekipe na drugom i trećem mjestu imale isti broj bodova.

Ekipu su podmladili, pa u nastavku sezone žele da svakom igraču daju što veću minutažu kako bi se svaki od njih afirmisao. Plan im je i da uigraju tim za narednu sezonu, ali i da se bore za održavanje pozicije i napredak do vrha tabele.

Sudeći po rezultatima iz prošlosti, to bi moglo da im pođe za rukom. U najveće uspjehe kluba ubrajaju takmičenje u Premijer ligi i finale Kupa RS, a prošle godine su se plasirali u Final four sa ekipama iz Premijer lige.

To su, kažu, veliki uspjesi jer su prije samo dvije godine klub morali da ugase na šest mjeseci i da istupe iz Premijer lige BiH zbog nedostatka finansija. Međutim, osnivač kluba Mladen Mrda vratio se na čelo ovog tima i to u ulozi predsjednika, pa su rapidno nastavili da nižu uspjehe.

Iz RK Slavija potekla su zapažena rukometna imena, a posebno se izdvajaju Vojislav Brajović koji igra za Metaloplastiku u Srbiji, Marko Pandžić nastupa u Italiji, Miloš Močević je golman u Francuskoj, a Stefan Trapara u RK Vogošća.

Tim Slavije sada uživa podršku lokalne zajednice, posebno Opštine Istočno Novo Sarajevo, kao i Grada Istočno Sarajevo koji ih pomažu budžetskim sredstvima, kao i ustupanjem termina u dvorani. Tu su i prijatelji kluba među kojima je od sada i Mozzart.

-Kompanija Mozzart nam je zaista pomogla ovom donacijom dresova, hvala im na tome. Momcima to znači jer izgledaju jednoobrazno, oprema je kvalitetna i možemo se lijepo predstaviti na terenu. Nadamo se i da će nam donijeti nove pobjede- kaže Milan Milinković, direktor RK Slavija Istočno Sarajevo..