Šuman: Novi sistem takmičenja je velika šansa za nas!
Svi u rukometnoj reprezentaciji BiH su optimistični uoči Bjelorusije i Češke Republike

Rukometna reprezentacija BiH pred Bjelorusiju i Češku Republiku

Šuman: Novi sistem takmičenja je velika šansa za nas!

Emir Dindić

Danas je održana press konferencija rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Tuzli. Prisutnim novinarima obratili su se selektor Bilal Šuman, rukometaši Nikola Prce i Marko Panić te asistent u stručnom stožeru reprezentacije Bosne i Hercegovine Lasse Boesen.

"Danas očekujemo dolazak svih rukometaša, jer su neki igrali za klub. Što se tiče naših reprezentativaca Vranješ ima suspenziju od dvije utakmice, Mandić povrijedio zglob, Terzić ima isto neku manju povredu, sve nas to prati već dugi niz okupljanja. Očekuju nas dvije teške utakmice, te nam je cilj u ove dvije utakmice skupiti što više bodova. Znamo da je ovaj novi sistem takmičenja je velika šansa za sve nas da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Možda nisu atraktivne reprezentacije, ali to su jako dobre ekipe koje igraju jako dobar rukomet. Protiv Bjelorusije imaćemo jako težak posao posebno, jer oni su jedna jako visoka i čvrsta reprezentacija, sa mnogo šutera u ekipi. Češka Republika je pokazala da je jedna sjajna reprezentacija, sa mnogo dobrih individualaca i sigurno je da i oni imaju svoju računicu za plasman na Europsko prvenstvo", rekao je Šuman.

Kapiten reprezentacije Nikola Prce istakao je da će on i njegovi suigrači dati i zadnji atom snage za plasman na Europsko prvenstvo.

"Imamo dvije teške utakmice, s ekipama koje su možda malo kvalitetnije od nas. Prva utakmica protiv Bjelorusije, zbog domaćeg terena njima dajem ulogu favorita, međutim nadam se da ćemo mi biti pravi. Češka Republika sjajna je ekipa koja ima zaista par fantastičnih individualaca koji igraju sjajan rukomet. Mislim da se sa svima možemo nositi, ali daleko od toga da će biti lagano." -  završio je Prce.

Marko Panić rukometaš naše reprezentacije, istakao je da je bih bio zadovoljan i jednom pobjedom u ova dva kola, uz uslov da se Finska pobjedi i kući i na strani.

"Imamo problema sa igračkim kadrom, ali to nije opravdanje za eventualni neuspjeh. Dvije utakmice u tri dana, biće izuzetno teško, mislim da uz dobru odbranu možemo doći do dobrog rezultata. Sa dva boda u ova dva susreta ubijeđen sam da možemo otići na Europsko prvenstvo uz uslov da pobjedimo Finsku i kući i na strani.", rekao je Panić.

Proslavljeni danski rukometaš Lasse Boesen istakao je da mu je velika čast što je u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te da će dati sve od sebe da se plasiramo na Europsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Gledao sam utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine u prethodnom periodu, vidio sam sve  mane i nedostatke. Jedno je sigurno daću sve od sebe da prenesem iskustvo koje imam na ove rukometaše da reprezentacija Bosne i Hercegovine se plasira na Europsko prvenstvo. Hvala Bilalu Šumanu što me pozvao u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, to mi zaista predstavlja čast i zadovoljstvo", kratak je bio Boesen.

Naši reprezentativci već sutra ujutro putuju za Bjelorusiju, a u subotu u Mejdanu dočekat će reprezentaciju Češke Republike.

Top Komentari

Bayern Munchen
Ko prenosi utakmice ?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi