Igrači Chelseaja se pobunili protiv Sarrija: Ubija ih na treninzima!
Italijan je bio velika želja rukovodstva Chelseaja, ali vrlo lako bi se na kraju moglo desiti da i on dobije otkaz. Niko ga neće spasiti ako uđe u seriju loših rezultata (Foto: EPA)

Italijan bez milosti

Igrači Chelseaja se pobunili protiv Sarrija: Ubija ih na treninzima!

Midhat Šljivak

Antonio Conte dobio je prošlog ljeta otkaz na klupi Chelseaja i to nakon što su se fudbaleri ovog tima pobunili protiv njega.

Na njegovo mjesto je došao Maurizio Sarri, a nakon svega nekoliko mjeseci, atmosfera među Plavcima nije nikako dobra.

Sarri igrače "uništava" fudbalere žestokim treninzima. Čak im organizuje i jutarnje treninge nakon večernjih utakmica, što ih itekako frustrira.

Također, Sarriju se zamijera što potpuno ignoriše sve zahtjeve igrača i vrlo lako bi se moglo desiti da i on vrlo brzo bude bivši na Stamford Bridgeu.

Ove optužbe dolaze nakon što se Sarri sukobio i sa jednim od navijača, koji je bio veoma nezadovoljan nakon teškog poraza od Bournemoutha (4:0).

Sarri optužio Hazarda za poraz od Bournemoutha

Chelsea je u srijedu doživio pravu blamažu na gostovanju kod Bournemoutha, a tim Maurizija Sarrija je poražen sa uvjerljivih 4:0.

Odigrali su Plavci katastrofalan meč. Bournemouth je sve to iskoristio i do vrha je napunio mrežu Kepe Arrizabalage.

Sarri je nakon meča bio izuzetno ljut na svoje fudbalere. Zaključao ih je u svlačionicu čak sat vremena i održao im je predavanje.

Ipak, najviše je zamjerio belgijskom fudbaleru Edenu Hazardu, kojeg je proglasio glavnim krivcem za poraz.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski trener je, prema navodima The Telegrapha, Hazarda optužio za omalovažavanje ekipe, jer nije pratio njegove upute na terenu i bio je posve nezainteresovan za igru.

Optužbe Sarrija na račun Hazarda dolaze u teškim trenucima kada ga rukovodstvo tima pokušava nagovoriti na potpis novog ugovora, ali čini se da ćemo Belgijanca ipak od ljeta mogli gledati u dresu madridskog Reala.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

drogba
navijac sam Chelsea...ali koja je svrha svake godine mijenjat trenera... ne moze se preko noci nista postici... sarriu zamjeram samo trpanje pedra u prvih 11
9 0
meho
Ko ih ne bi razgulio posle tog poraza.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije