Edin Džeko će imati vruće ljeto pred sobom: Pojavio se tim koji je spreman platiti 30 miliona eura!
Bh. napadač ove sezone ne blista u dresu rimskog tima. Ipak, i pored nešto lošije forme postigao je 12 pogodaka (Foto: EPA)

Odlazi li bh. Dijamant iz Rome?

Edin Džeko će imati vruće ljeto pred sobom: Pojavio se tim koji je spreman platiti 30 miliona eura!

Midhat Šljivak

Edin Džeko sve se češće povezuje sa odlaskom iz ekipe Rome.

Bh. napadač već četiri sezone veoma uspješno nosi dres rimske Vučice, srušio je brojne rekorde, ali usprkos činjenici da je jedan od najboljih ofanzivaca u Seriji A, konstantno se povezuje sa odlaskom iz Rome.

Italijanski mediji ga u posljednje vrijeme najčešće povezuju sa prelaskom u Inter, gdje bi mogao naslijediti Maura Icardija, no sada se ponovo spominje povratak u Englesku.

Ekipa Evertona navodno ozbiljno razmatra mogućnost dovođenja 33-godišnjeg bh. fudbalera. Napadač je Karamelama neophodan i kao idealnog za svoj tim, menadžer Marco Silva vidi Džeku.

Neće tim sa Goodisona previše štedjeti. Spremni su izdvojiti cifru od 30 miliona eura koliko Roma traži za Edina i vrlo lako bi se moglo desiti da se kapiten reprezentacije BiH vrati u Englesku.

Tamo je sa dosta uspjeha od januara 2011. do augusta 2015. godine nosio dres Manchester Cityja. Među navijačima Građana je još uvijek omiljen i bilo bi interesantno vidjeti kako bi ga dočekali u dresu Evertona.

Ranije se Džeko povezivao i sa West Hamom. Navodno je igrač Rome želja i menadžera ovog tima Manuela Pellegrinija sa kojim je već sarađivao u Cityju.

Izvjesno je da nas čeka zanimljivo ljeto kada je budućnost bh. fudbalera u pitanju. Italijani su uvjereni kako će rimski tim prodati svog najboljeg napadača, ali sve će biti mnogo jasnije za nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin je za Romu u dosadašnjem dijelu karijere odigrao ukupno 169 utakmica. Postigao je 85 pogodaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tony Kovacic
Ma kakav kloc MAURO JE TATA MI9
0 1
Reprezentativac
I ja bih tony tvom tati uradio kao sto je mauro onom svom haveru, istetovirao bih te na prsa :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi