Zov novca: Elvis Sarić dogovorio novi transfer?!

Bh. fudbaler odlazi kod Branka Ivankovića

Zov novca: Elvis Sarić dogovorio novi transfer?!

Standardni reprezentativac BiH Elvis Sarić najvjerovatnije će napustiti Suwon Bluewings.

Sarićeva južnokorejska avantura startala je u julu 2018. godine, a poslije odličnih nastupa ovih je dana na slatkim mukama, pošto je sve više klubova koji se interesuju za njegove usluge.

Posljednje informacije koje su se pojavile govore kako bi ovaj vezni fudbaler koji je rođen u Dubrovniku svoju karijeru mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji, i to u Al-Ahliju iz Jeddaha koji se smatra jednim od najvećih tamošnjih klubova.

Al-Ahli želi da dovede Sarića na izrazitu molbu Branka Ivankovića, hrvatskog stratega naših korijena, koji je klub preuzeo ovog ljeta i u potrazi je pojačanjima kako bi u narednoj sezoni bio konkurentan u prvenstvu, ali i Azijskoj ligi prvaka.

"Al Ahli je klub koji uvijek teži najvišim ciljevima. Ambicija je pobijediti u baš svakoj utakmici, osvajati trofeje, to se uvijek očekuje", kaže Ivanković.

Nije poznato do kada Sariću (28) važi ugovor i koliko bi Al-Ahli morao izdvojiti za njegov igrački karton, no nema sumnje kako bi bh. fudbaler transferom u Saudijsku Arabiju znatno unovčio svoje igre, kao što je nedavno učinio i srbijanski reprezentativac Aleksandar Prijović.

Sarić je u Južnoj Koreji dosad odigrao 36 utakmica i postigao je pritom šest pogodaka uz devet asistencija, a kroz karijeru je, podsjetimo, još nosio dresove Sarajeva, Slobode, Lučkog, Intera iz Zaprešića... Otkako je Prosinečki selektor, nastupio je u gotovo svim utakmicama za BiH.

Top Komentari

BiHScout
ma samo ti idi ali ne dolazi u reprezentaciju
4 5
konjnakvadrat
Robi zovi momka
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi