NK Čelik do 13. septembra mora isplatiti dugovanja bivšim igračima ili će biti suspendovan

Jasna opomena iz NSBiH

NK Čelik do 13. septembra mora isplatiti dugovanja bivšim igračima ili će biti suspendovan

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

NK Čelik ima velika dugovanja prema nekoliko svojih bivših igrača i zenički klub je dobio opomenu iz Nogometnog saveza BiH da to mora riješiti u narednim sedmicama ili slijedi žestoka kazna.

Zenički klub ima dosta problema kada su u pitanju dugovanja prema bivšim igračima, a nekoliko njih pravnim putem su odlučili da traže ono što su zaradili igrajući u dresu kluba s Bilinog polja.

Iz NSBiH su jasno poručili da najkasnije do 13. septembra moraju isplatiti navedeni iznos imenovanim igračima i dostaviti dokaz o uplati na Odjel za ligaška takmičenja NSBiH. Ukoliko se to ne desi do 13. septembra onda na snagu stupa suspenzija od odigravanja prvenstvenih i kup utakmica u ovoj sezoni.

Svoj novac od NK Čelik zatražili su: Kenan Hafizović (4.500 KM), Josip Šantić (3.500 KM) i Stevo Nikolić (8.744 KM).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, od Čelika novac traži i NK Busovača i to iznos od 2.900 KM. Zenički klub dobio je rok do 30. avgusta da riješi ovo dugovanje i dostavi dokaze o uplati ili će u suprotnom biti suspendovani.

Pored svega Čelik najkasnije do 27. avgusta do 12 sati mora dostaviti u NSBiH očitovanje o dugovanju za igrača Hanana Adilovića. Prema Sporazumu o izmirenju finansijskih potraživanja navodi se da klub duguje Adiloviću 25.000 KM. Sporazum je zaključen u Zenici 12. juna ove godine.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nikoizniceg
Ove spasavaju ima 3 ili 4 godine da ih ne izbace, red je vise... pa kada se ociste dugovanja neka se vrate u PLBiH
7 2
Disha
Ove treba u kantonalnu poslati vise.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi