Premijer liga BiH može početi: Čeka nas nikad neizvjesnije proljeće

Danas počinje drugi dio sezone bh. šampionata

Premijer liga BiH može početi: Čeka nas nikad neizvjesnije proljeće

Današnjim utakmicama 20. kola, poslije dva i pol mjeseca pauze, nastavlja se takmičenje u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Mnogi su ubijeđeni da bi ovo mogla biti najuzbudljivija sezona u posljednjih nekoliko godina, što se može vidjeti i po tabeli, na kojoj od dvanaest timova njih pet konkuriše za Evropu i ujedno naslov prvaka. U tom gornjem domu su Sarajevo, Željezničar, Borac, Tuzla City i Zrinjski, s tim da je razlika između lidera Sarajeva i petog Zrinjskog pet bodova.

Sarajevo predvođeno novim trenerom Vinkom Marinovićem u jednom od derbija će od 17:30 sati na Koševu ugostiti Tuzla City. Pred ovaj susret u taboru "bordo" kluba su oprezni, svjesni da im u goste dolazi kvalitetan tim i da će morati biti na visokom nivou ukoliko žele do pobjede.

"Odradili smo sve što smo planirali, nadam se da ćemo dobre pripreme prenijeti na terene naše lige. Prvi susreti nakon pauze su uvijek teški, bez obzira s kim igrali, ali imamo dobar tim i želimo to pokazati na terenu. Da bismo pobijedili, moramo odigrati veoma kvalitetno. Važno je da upišemo pobjedu u prvom meču", kazao je Vinko Marinović pred ovaj meč, kojem će olakotna okolnost biti to što gosti neće moći računati na svog golgetera Voju Ubiparipa.

Za ovaj duel kladionica MOZZART je spremila odlične kvote.

Prvog dana vikenda na programu je i susret između osmoplasiranog Veleža i najslabije ekipe u dosadašnjem toku takmičenja, Zvijezde 09. Ohrabreni dvjema uzastopnim pobjedama na kraju jesenjeg dijela sezona te dobrim rezultatima u pripremnim utakmicama, navijači i fudbaleri tima iz Mostara s nestrpljenjem očekuju start prvenstva.

"Puno je vremena prošlo od zadnje prvenstvene utakmici i sigurno smo i mi i navijači željni da vidimo potvrdu svog rada. Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv Zvijezde, koja nema šta izgubiti, i koja će sigurno doći ovdje tražiti pobjedu jer jedino na taj način mogu zadržati priključak s ekipama koje su u borbi za ostanak. Mi jesmo favoriti, ali to moramo potvrditi na terenu", kazao je trene Veleža Feđa Dudić u najavi utakmice.

Zvijezdu 09 sa osam osvojenih bodova mnogi vide već kao putnika u niži rang, zaostatak je veliki, međutim u crveno-bijelom taboru ne pomišljaju na predaju. Optimizam im naravno niko ne može uzeti.

Kladionica MOZZART za pobjedu Veleža u ovom duelu nudi kvotu 1.22. Ostale kvote pogledajte OVDJE.

Fudbaleri Željezničara, koji u nastavak sezone ulaze sa bodom zaostatka za Sarajevom, u drugom derbiju kola gostuju u Bijeljini. Kod šestoplasiranog Radnika puleni Amara Osima trebaju pokazati da s razlogom imaju ambiciju vratiti šampionski trofej u svoje vitrinu, a draž ovom susretu daje svakako i to što je danas na klupi Bijeljinaca Slavko Petrović koji iza sebe ima burnu epizodu u Željezničaru.

"Prva je utakmica najvažnija, najteža zato što niko ne zna gdje je, šta je, ne zna koji je nivo. Generalno ova utakmica godi slabijoj ekipi, ne govorim o konkretno našoj utakmici, nego generalno. Uvijek je taj faktor da se ne zna na čemu smo jer je pauza trajala tri mjeseca. Nije to kao na igrici, pritisnuo si pauzu, sad nastaviš i to je to. To je malo problem, pogotovo u prvoj utakmici. Morat će proći barem dva kola, da bi svi znali na čemu je. U tim prvim utakmicama se često mogu desiti neke stvari koje niko ne može predvidjeti, naša prva utakmica u Bijeljini prošle godine je eklatantan primjer za to", kazao je trener Željezničara Amar Osim.

MOZZART u svojoj ponudi nudi blagu prednost gostima iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH, subota:

Radnik Bijeljina - Željezničar 14:30
Velež - Zvijezda 09 14:30
Sarajevo - Tuzla City 17:30

Top Komentari

NAPOLI
Amaterska liga puna korumpirani sudija i ns Sve se sreli bolje je ukinuti nego da se nervira mo
2 16
magistar
Bice vrlo interesantno pogledati vec prvo kolo, mnogo toga ce se samo kazati. Kolike su mogucnosti Zelje i Borca kroz ozbiljna gostovanja, da li je Zrinjski zaista jak i poslozen na terenu kao na papiru ili sezona ode u propast, da li je Zvijezda vec drugoligas, ko je se cini losiji Sloboda, Mladost ili Celik i da li je Tuzla izduvala ili ima jos snage za iznenadjenja itd.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi