Derbi u Banjaluci ubjedljivo najgledaniji!

Posjeta u 21. kolu

Derbi u Banjaluci ubjedljivo najgledaniji!

A. Čaušević

Na šest stadiona u 21. kolu Premijer lige BiH bilo je prisutno oko 12.000 ljubitelja fudbala. 

Ubjedljivo najgledaniji je bio susret na Gradskom stadionu Banjaluci. Derbi između Borca i Sarajeva i pobjedu gostiju 0:2 ispratilo je 8.000 gledatelja.

Posjeta veća od hiljadu gledatelja je viđena još u Mostaru. Meč pod bijelim Brijegom između Zrinjskog i Slobode uživo je posmatralo 1.500 gledatelja.

Najslabija posjeta zabilježena je u Ugljeviku. Susretu Zvijezde i Željezeničara je prisustvovalo 400 ljubitelja fudbala uz većinski broj navijača gostiju iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posjeta po susretima:

Borac - Sarajevo, Gradski stadion Banjaluka - 8.000
Zrinjski - Sloboda, stadion Pod Bijelim brijegom - 1.500
Čelik - Radnik, stadion Bilino polje - 700
Tuzla City - Velež, stadion Tušanj - 600
Mladost DK - Široki Brijeg, stadion u Doboju kod Kaknja - 500
Zvijezda 09 - Željezničar, stadion u Ugljeviku - 400

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zrinja1905
Nezz jel se ovo radi odokativno ,al moja karta nije skenirana od strane brojaca,a sigurno je bilo 2000 iako je i to iskreno jako malo,Stadion Pod Bijelim Brijegom ima 800 natrkivenih mjesta u liniji sa lozom duz cijele tribine koju nitko ne vidi,i Ocito koji ne znaju misle da je malo ljudi,ne kazem da je bila puna,al sa Ultrasima i ljudima na donjoj tribini,a i okolo tribina sigurno je bilo 2000 mjesta ,nit kazem da je uredu da nam se nadodaje al ni oduzima ...Tako i na svim stadionima
4 8
sekretar
700 gledalaca u Zenici, kad Celiku treba pomoc vise nego ikad...i oni nadju pametovati kako su svi protiv njih. Oni su protiv sebe. Vise ih bude na forumu. Nije vam to ljubav prema klubu, dragi Zenicani. Nema od patetike nista, samo djela.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi