Pregovori Juventusa i Rome traju, osim Džeke u posao uključen i jedan igrač Stare dame

Dijamant ipak pravi transfer?

Pregovori Juventusa i Rome traju, osim Džeke u posao uključen i jedan igrač Stare dame

E. Škorić

Definitivno je Edin Džeko u ovom trenutku najbliže Juventusu. Luis Suarez je, čini se, otpao i Stara dama više nema strpljenja.

Juventus mora hitno riješiti pitanje napadača jer prvenstvo počinje za nekoliko dana, a sada je fokus na Džeki, budući da od Suareza skoro da nema ništa jer on ne može dobiti dozvolu prije 5. oktobra.

Bosanac već dugo ima dogovor sa prvakom Italije o dvogodišnjem ugovoru vrijednom 7,5 miliona eura po sezoni, ali mu je transfer blokirao Poljak Arkadiusz Milik, koji je odbio ponudu iz Rima i ne želi iz Napolija preći u Romu.

Međutim, posljednje informacije iz Italije govore da su Juventus i Roma u pregovorima i da je Džeko u ovom trenutku "jako blizu" Torinu, ali u posao će biti uključen i bek Mattia de Sciglio.

On bi u Romu prešao na posudbu s tim da bi Vučica imala pravo otkupa ugovora na kraju sezone. Sada je važno i da De Sciglio prihvati na taj transfer i da prihvati ponudu Rome, čime bi stvari došle na prag realizacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski novinar Romeo Agresti je pisao o tome i on je uvjeren da bi dogovor trebao biti postignut veoma brzo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Hoćel se moći spavati?
8 1
spectron
Evo ima 3 mjeseca smarate kako Džeko prelazi u Juventus :')
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi