Legenda Liverpoola o novoj evropskoj Premier ligi: Oh, je*i se
FOTO - EPA

Legenda Liverpoola o novoj evropskoj Premier ligi: Oh, je*i se

A. Beganović

Nakon što je SKY Sports objavio informaciju da bi od 2022. godine mogla početi nova evropska Premier lige, reagovali su brojni fudbalski radnici.

Oduševljenja nema, zapravo mnogi smatraju da bi eventualno osnivanje novog klupskog takmičenja bilo loše po fudbal, a reakcija nekadašnjeg igrača Liverpoola Jamia Carraghera je originalna.

Naime, ovaj fudbaler je odgovarajući na tweet Sky Sportsa vetaz za ovu temu napisao: "Oh, jebi se". Njegov odgovor zapravo najbolje govori o tome šta misli o novoj evropskoj Premier ligi.

Podsjetimo, Sky Sports je objavio da je formiranje ove lige u završnoj fazi, a za samo takmičenje u početnoj fazi bilo bi osigurano šest milijardi dolara.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navodno, FIFA na ovaj način želi smanjiti uticaj UEFA-e na svjetski nogomet, a u ligi bi učestvovalo 16 ili 18 klubova, dok bi se osam najboljih plasiralo u doigravanje.

Top Komentari

struja
Legenda,cega?ma dajte se kontrolirat,ne!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti