Hrabra Zvezda pala na San Siru, dalje ide i United

Favoriti idu dalje

Hrabra Zvezda pala na San Siru, dalje ide i United

S. Grebović

Večeras su kompletirani svi revanš susreti 1/16 finala UEFA-ine Lige Evrope.

Milan i Crvena zvezda remizirali su i u drugoj utakmici ovih ekipa (1:1), ali dalje će ići Rossoneri zbog gola više postignutog u gostima budući da je u Beogradu bilo 2:2.

Nije moglo bolje početi za tim Stefana Piolija s obzirom da je Kessie već u 9. minuti pogodio sa bijele tačke, kojoj je prethodilo igranje rukom Gobeljića nakon što je šutirao Krunić.

Zvezdu primljeni gol nije pokolebao, već je krenula naprijed svjesna da nema šta izgubiti. 

To joj se i isplatilo u 24. minuti kada je sjajno pogodio Ben preciznim udarcem po zemlji uz lijevu stativu gola Donnarumme.

I u nastavku je prvak Srbije nastavljao sa napadima i stvarao šanse. Ibrahimović je ušao u igru na pauzi, no nije uspio da trzne svoje napadače i motiviše ih da zaigraju bolje.

Oglasi

Gobeljić je u 67. minuti promašio veliku priliku za goste, a samo dvije minute kasnije zaradio drugi žuti odnosno crveni karton i time napravio medvjeđu uslugu svom timu.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i Milan je tako prošao dalje.

AC Milan - Crvena zvezda 1:1

Manchester United je u prvoj utakmici slavio sa velikih 4:0 u gostima kod Real Sociedada tako da je revanš na Old Traffordu bio samo pitanje formalnosti. Bez obzira na to Crveni đavoli su večeras nastupili u vrlo jakom sastavu.

Priliku da koliko-toliko meč učini zanimljivim imao je Mikel Oyarzabal koji je u 14. minuti propustio da realizira penal. Golova do kraja nije bilo.

Manchester United - Real Sociedad 0:0

U prvoj utakmici Young Boysa i Bayer Leverkusena viđen je pravi spektakl.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Švicarski tim je u tom meču slavio sa 4:3, a večeras je zadao završni udarac Apotekarima slavivši u gostima 2:0. 

Bayer L - Young Boys 0:2

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K78
Ocigledno ne pratis nasu ligu pa nisi upoznat sa kvalitetom... dobra utakmica.... Zvezda i Dinamo miljama ispred svih nasih klubova....
6 1
Zoilomas
Jebla vas cetnicka zvezda u sto pm
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi