Najmodernijem stadionu na Balkanu detektovana velika mana!

Otvoren prije dvije godine

Najmodernijem stadionu na Balkanu detektovana velika mana!

A. Čaušević

Air Albania stadion u Tirani je trenutno najmodreniji na Balkanu, međutim zdanje koje je koštalo 85 miliona eura ima jednu ogromnu manu.

Mana je otkrivena nekoliko sedmica uoči kvalifikacione utakmice za Svjetskog prvenstvo između Albanije i Engleske.

Naime, stanje terena koji je koštao nekoliko stotina hiljada se znatno pogoršalo i to što ne dobija dovoljno sunčeve svjetlosti.

Arhitekte prilikom projektovanja i izgradnje nisu uopšte vodili računa o dotoku svjetlosti jer je jedan dio terena stalno u sjeni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Već su postavljena posebna svjetla kako bi se šteta smanjila što je moguće više te da teren bude spreman za meč sa Engleskom.

Bilo kako bilo, ovo predstavlja i problem za organizatore na duži period pogotovo jer je UEFA odlučila da Air Albanija bude domaćin premijernog finala Konferencijske lige.

Top Komentari

Edis_91
Mi nemamo problema sa kolicinom svijetlosti jer vecina stadiona nema nikako tribina tako da nam svijetlosti ne fali
33 1
makelele
Ata ce munara na stadionu
7 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi