Debakl Chelseaja na Stamford Bridgeu protiv WBA!

Gosti slavili sa 5:2

Debakl Chelseaja na Stamford Bridgeu protiv WBA!

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja doživjeli su danas iznenađujući poraz na svom terenu od WBA (2:5) u meču 30. kola engleskog Premiershipa.

Plavci su dobro počeli današnju utakmicu i ništa nije slutilo da će doživjeti takav poraz. Chelsea je u 27. minuti uspio da povede sa 1:0 kada je Alonso pogodio stativu, a odbijenu loptu u mrežu WBA poslao je Pulišić.

No, samo dvije minute kasnije sve je krenulo nizbrdo za domaće jer su ostali s igračem manje. Thiago SIlva je zbog prekršaja dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i to je odlučilo nastavak meča.

Chelsea je čuvao prednost, ali je WBA uspio na sjajan način u sudijskoj nadoknadi prvog dijela da dođe do preokreta. Junak je bio Pereira koji je postigao oba gol u nadoknadi i preokrenuo na 2:1.

WBA je nastavio s odličnom igrom i u nastavku. Gosti su u 63. minuti uspjeli da povedu sa 3:1, a ovaj put mrežu Plavaca zatresao je Robinson.

Samo pet minuta kasnije WBA je došao i do četvrtog gola. Ovaj put Pereira je asistirao, a gol za 4:1 zabio je Diagne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvije minute kasnije Chelsea je smanjio na 4:2 golom Mounta, ali je WBA ponovo imao posljednju riječ na meču. Naime, gosti su u 91. minuti došli do novog gola, a konačnih 5:2 postavio je Robinson

Plavicu su nakon ovog poraza ostali četvrti sa 51 bodovm, dok je WBA pretposljednji sa 21 bodom i došao je do zlata vrijedne pobjede u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahin
West Ham je u zoni za Ligu Prvaka, Chelsea nije.
5 3
Mowzilla
Dzabe vam novci moji sinovci...
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi