Napoli slavio u Torinu, Juventus ispao iz Top 4

Serija A

Napoli slavio u Torinu, Juventus ispao iz Top 4

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Napolija ostvarili su večeras izuzetno važnu pobjedu u Torinu (2:0).

Napolitanci su večerašnjoj pobjedom nad Torinom došli do četvrte pozicije, pa je Juventus pao na petu i trenutno najtrofejniji klub Italije nije na mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Ono što je sasvim sigurno, do kraja sezone vodit će se žestoka borba za plasman u najelitnije klupsko takmičenje.

Napoli sada ima 66 bodova, koliko i petoplasirani Juventus, ali i trećeplasirani Milan, koji večeras od 20:45 u Rimu igra protiv Lazija svoj meč 33. kola. Ukoliko Lazio pobijedi Rossonere, takođe će se uključiti u borbu za LP.

Tim Gennara Gattusa furiozno je otvorio meč, pa je poslije 13 minuta vodio s 2:0. U 11. minuti Bakayoko je sjajnim udarcem zatresao mrežu domaćina, da bi dvije minute nakon toga Osimhen postigao pogodak za, ispostavilo se, konačnih 2:0.

Nakon toga, izgledalo je da će pasti veliki broj golova u Torinu, ali mreže se više nisu tresle, pošto su golmani na obje strane bili na visini zadatka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoliju slijedi domaći duel s Cagliarijem, dok će Torino ugostiti Parmu i nastavlja svoju borbu za opstanak, jer ima isto bodova (31) kao i Benevento koji se nalazi u zoni ispadanja.

Član Torina je i bh. reprezentativac Amer Gojak, ali on večeras nije dobio priliku za igru.

Top Komentari

BogatiDijasporac
Pjanić na vrijeme zapatikao iz Juventusa ;)
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti