Nema Ramosa i Ronalda, ali ima iznenađenja: Real s kojim Ancelotti opet želi na krov Evrope

Pogledajte kako će izgledati

Nema Ramosa i Ronalda, ali ima iznenađenja: Real s kojim Ancelotti opet želi na krov Evrope

A. Čaušević

"Hvala na povjerenu. Ogromna je čast vratiti se i braniti ovaj grb. Radit ćemo puni entuzijazma i s posvetom da ovaj klub ponovo učinimo najboljim na svijetu", poručio je Carlo Ancelotti nakon preuzimanja Reala. 

Potpuno iznenada Ancelotti je po drugi put u karijeri sjeo na klupu Real Madrida. Nakon odlične sezone u Evertonu Italijan nije mogao reći "ne" Florentinu Perezu.

Pred trofejnim stručnjakom je dosta posla jer se za razliku od prije prije sedam godina ekipa Los Blancosa promijenila, a tek i treba da se promijeni.

Madridski AS je već objavio kako bi u novoj sezoni trebao izgledati Ancelottijev tim uz nekoliko iznenađenja u prvoj postavi. Dok potencijalna pojačanja tek trebaju stići.

Za razliku od prvog mandata Ancelotti neće imati na raspolaganju dvojicu glavnih igrača. Cristiano Ronaldo je u Juventusu, dok Sergiju Ramosu ističe ugovo i već se sprema za odlazak.

Svakako najveće iznenađenje predstavlja povratak Garetha Balea s kojim Ancelotti očigledno zna raditi, dok bi mjesto startera trebao igrati i Martin Odegaard nakon niz uspješnih posudbi.

U stratnoj postavi igrat će i David Alaba s kojim se italijanski trener već ranije upoznao dok je bio trener Bayerna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Stratna postava za sada izgleda ovako: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Modrić, Kroos, Odegaard - Bale - Benzema, Hazard.

Ancelotti je u prvom mandatu s Realom osvojio Ligu prvaka, Kup kralja, evropski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. U međuvremenu osim u Bayernu i Evertonu radio je i u Napoliju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Casemiro... ???
6 0
Nuksi
Ni pripreme još nisu počele a vi već znate i prvih 11
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi