Na stadion kao preko granice: Potvrda o vakcinaciji, negativnom testu na COVID...

Šta treba navijačima Veleža i Sarajeva?

Na stadion kao preko granice: Potvrda o vakcinaciji, negativnom testu na COVID...

E. Škorić

FK Velež će u četvrtak na stadionu Grbavica ugostiti Coleraine iz Sjeverne Irske u meču prvog kola Konferencijsek lige. Svoj evropski ispit u glavnom gradu BiH imat će istog dana i Sarajevo na Koševu protiv moldavskog Milsamija.

Odlukom nadležnih institucija, na stadionu Grbavica može prisustvovati 5.000 gledatelja i iz FK Velež su danas obrazložili da je taj broj ulaznica pušten u prodaju. Publika će biti i na stadionu Koševo, također u ograničenom broju, a i jedni i drugi navijači i simpatizeri morat će da ispoštuju nekoliko procedura kako bi ušli na stadion.

-Da je prebolovao virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci i da predoči potvrdu o prebolovanom COVID-19;
-Da je vakcinisan i revakcinisan
-Da je vakcinisan u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine
-Ako nije vakcinisan da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72h
-Da posjeduje negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h

U Veležu su se danas oglasili i objavili da će u prodaji biti pušteno 5000 ulaznica.

Ipak, pošto potražnja premašuje taj broj, Upravni odbor mostarskog kluba je odlučio da ravnopravno tretira raspodjele ulaznica za članove UO, sponzore i finansijere FK Velež te KN Red Army i članove kluba koji imaju važeću člansku kartu za sezonu 2020/21.

Istima će biti stavljeno na raspolaganje cca 3000 ulaznica, dok će preostala količina biti puštena u prodaju.

"Molimo Vas da poštujete donešene odluke i da se prije ulaska na stadion spremite po osnovu gore navedenog uputstva. Navijači koji ne budu imali jedan od traženih dokumenata neće moći da uđu na stadion unatoč tome što posjeduju uredno kupljenu kartu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također Vas molimo da svojim ponašanjem u gradu koji nas prima kao svoje navijače pokažemo dostojanstvo na svakom mjestu gdje budemo boravili. Posebno Vas molim za poštivanje uputstava službe obezbjeđenja koja će raditi striktno po uputstvima UEFA-e i odstupanja od istih će biti rigorozno kažnjavana a što nam nikako nije u interesu. S obzirom da imamo obavezu da ispoštujemo protokole Ministarstva zdravstva i Kriznog štaba, u narednom period ćemo Vas obavjestiti o terminu prodaje karata", navodi se u saopštenju Rođenih.

Što se tiče utakmica u Širokom Brijegu i Banjaluci, tamo se očekuju pune tribine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Hahahahahaha 150 KM te izadje utakmica protiv ribara.Prije u normalnim okolnostima za te pare si mogao otici na 3 dobra gostovanja.Sramota sta rade ovom narodu vise...
29 2
ragge
Kakvo preseravanje
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi