Skandal u Amsterdamu: Overmars napustio Ajax jer je slao neprikladne poruke ženama u klubu

Podnio ostavku

Skandal u Amsterdamu: Overmars napustio Ajax jer je slao neprikladne poruke ženama u klubu

Endin Čaušević

Legendarni nizozemski fudbaler Marc Overmars našao se u centru skandala koji ovih dana potresa Ajax.

Overmars je prethodnih godina obavljao funkciju sportskog direktora u Ajaxu i to sa dosta uspjeha, ali je na kraju bačena velika mrlja na njegovo ime i sve ono što je postigao u ovom klubu prethodnih godina.

Ajax je jučer sve iznenadio objavom da Overmars više nije na mjestu sportskog direktora, te da je odlučio da napusti klub iz Amsterdama.

Mnogima nije bilo jasno zašto je Overmars tek tako odlučio da ode, ali nakon što je nizozemski klub objavio razlog njegovog odlaska mnogi navijači Ajaxa ostali su u šoku zbog zvaničnog saopštenja.

Ajax je objavio da je Overmars slao neprikladne poruke pojedinim ženama koje rade u klubu, a nakon što su one to prijavile on je u dogovoru s čelnicima kluba odlučio da je najbolje da podnese ostavku.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Overmars je donio odluku da napusti klub nakon razgovora koje smo imali prethodnih dana. To se desilo zbog serije neprikladnih poruka koje je slao pojedinim ženama u klubu i to je trajalo određeni period. Odlučeno je da napusti klub i to je konačna odluka", saopštili su iz Ajaxa.

Overmars se u Ajax vratio 2011. godine, a na funkciju sportskog direktora došao je godinu dana kasnije i na istoj se zadržao deset godina.

Top Komentari

salt_city
ako je slao uznemirujuce poruke onda ok, al ako se covjek udvarao sta je tu lose?
6 0
makelele
E moj Overmarse, neces ebat haha
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi