Žestoke kazne za Željezničar i Sarajevo, imaju pravo na žalbu

Zbog nereda na derbiju

Žestoke kazne za Željezničar i Sarajevo, imaju pravo na žalbu

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donijela je odluku o kaznama za Željezničar i Sarajevo.

Podsjećamo da je došlo do navijačkih nereda nedavno prije početka sarajevskog derbija, a sada će ceh platiti i jedni i drugi.

Utakmica je pripala Plavima koji su slavili s 2:0, no obilježio ju je žestok obračun, a jedan navijač gostiju zadobio je ozbiljnije povrede zbog kojih je završio u bolnici. Sve je počelo tako što je grupa gostujućih navijača s bakljama krenula prema južnoj tribini na kojoj su bile smještene najvatrenije pristalice domaćeg tima.

FK Željezničar je kažnjen zatvaranjem južne tribine za jednu domaću utakmicu te sa novčanom kaznom od 9.000 KM zbog propusta u organizaciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče Sarajeva, novačna kazna iznosi 10.000 KM, a uz to zabranjeno je gostovanje navijača bordo tima na naredna dva susreta. Klubovi imaju pravo da se žale na odluku.

Ovu odluku je za SportSport.ba potvrdio jedan od članova Disciplinske komisije NFSBiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647010875
Kako moze biti propust 200 policajca i 150 redara??? Treba ove glavonje u policiji sve skinuti sa funkcije i tuziti ovu agenciju zastitarsku. Oni ih doveli sa mosta Suade i pustili da udju na teren sat prije tekme. Nece ih ganjati Mulalic i direktor kluba!!! Nije bilo tokom meca a sve sto treba klub je obezbjedio.
9 2
hzsg
Nevjerovatno....!!!!! Organizator utakmice dobio manju kaznu nego gostujuca ekipa.....!! Presedan nad presedanima....!!!
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije