Igokea deklasirala Krku  u Laktašima
FOTO: Marija Vuruna

ABA liga

Igokea deklasirala Krku u Laktašima

E. Dindić

U okviru 26. kola ABA lige za košarkaške Igokea je na svom parketu dočekala Krku iz Novog Mesta. Na kraju domaći košarkaši slavili su i više nego ubjedljivu pobjedu rezultatom 108:81. 

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 27:22. Nastavak susreta donosi još bolju igru izabranika Dragana Bajića koji i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 30:19, te na veliki odmor odlaze sa prednošću od 57:41.

Treći period domaći košarkaši i dalje igraju sjajno u odbrani pa i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 28:18. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 85:59, te bilo je jasno da je pitanje pobjednika već davno riješeno.

Četvrti period rutinska igra izabranika Dragana Bajića za na kraju i više nego ubjedljivu pobjedu rezultatom 108:81.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Igokee maestralan je bio Dalibor Ilić sa 31 poenom i devet skokova, dok je Aleksa Radanov dodao 15. U sastavu iz Novog Mesta bolji od ostalih bili su Andrej Stavrov sa 25, odnosno Luka Lapornik sa 14.

Top Komentari

CasuaL95
'Aj valjda znate ciju ste sliku objavili posto niste u tekstu spomenuli...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi