Dječak koji se kao mali bavio ragbijem sinoć je bio najtužniji fudbaler na svijetu
Aaron Ramsey (desno) i njegov mlađi brat Josh (lijevo)

Bio je tragičar svog tima

Dječak koji se kao mali bavio ragbijem sinoć je bio najtužniji fudbaler na svijetu

Eldar Ganibegović

Rođen je 26. decembra 1990. godine u Caerphillyju u Velsu.

Odrastao je uz svog godinu dana mlađeg brata Josha i jako je blizak s njim. Trenutno je velika fudbalska zvijezda, ali kao dijete bavio se ragbijem.

Pohađao je Rhymney Valley Comprehensive školu u okrugu svog rodnog mjesta i igrao kao krilnu igrač u lokalnom ragbi timu.

Prvi put se s fudbalom upoznao u dobi od devet godina kada je počeo trenirati u lokalnom Caerphillyju i to se ispostavio kao pun pogodak jer ga je već 1999. godine dovela omladinska akademija Cardiff Cityja.

U omladincima Cardiffa proveo je osam godina i postao najmlađi igrač prve ekipe ikad (sa 16 godina i 124 dana) i upisao 22 nastupa za seniorsku ekipu, uključujući finale FA Cupa 2008. godine.

Naravno, riječ je o Aaronu Ramseyju, čovjeku koji je sinoć bio tragičar Rangersa u finalu Evropske lige protiv Eintrachta. 

Oglasi

Nakon 90 i 120 minuta u sinoć igranom finalu u Sevilli rezultat je bio 1:1, a Ramsey je ušao u 117. minuti upravo kako bi šutirao penal.

U četvrtoj seriji je došao red na njega, šutirao je katastrofalno i Trapp mu je odbranio i to je bio jedini promašen penal od deset koliko su izveli igrači njemačke i škotske ekipe, pa je tim iz Frankfurta slavio s 5:4 u raspucavanju.

Nastavimo dalje s pričom o sinoćnjem tragičaru. Dana 10. juna 2008. godine potvrđen je njegov transfer u Arsenal koji je Cardiffu platio 4,8 miliona eura za njegove usluge.

Njegova karijera doživjela je ozbiljan udarac i zastoj 2010. godine kada je doživio lom noge protiv Stoke Cityja.

Član Arsenala bio je sve do 2019. godine kada prelazi u Juventus. S Topnicima je osvojio tri puta FA Cup, te dva puta engleski Superkup, dok je s Juventusom po jednom osvojio svaki od trofeja u Italiji - Seriju A, Kup i Superkup Italije.

Od januara ove godine posuđen je Rangersu do kraja sezone, no čini se da će u Škotskoj ostati upamćen kao veliki tragičar. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Za reprezentaciju Velsa odigrao je 72 utakmice i postigao 20 golova, te je s ovom selekcijom nastupio na Evropskom prvenstvu 2016. godine kada su se tamo plasirali u kvalifikacionoj grupi ispred naše reprezentacije.

Kroz njegovu karijeru veže se i poseban mit, a to je da neko od slavnih umre kada on postigne gol. Pa, možda je i bolje po nekog što sinoć nije pogodio...

Top Komentari

King_Kenny
...bolje mu je da se nastavio baviti ragbijem jer u fudbal je zalutao.
1 4
Salihović23
Koja glupost uvodit ga u 117 minuti zbog penala, pa lik nije ni kako treba osjetio utakmicu, a da izvodi odlucujuci penal. Ista greska ko i kod Engleza u finalu protiv Italije....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti