Iz Italije stižu vijesti koje će pokvariti odmor Edinu Džeki

Lukaku na korak od povratka u Inter

Iz Italije stižu vijesti koje će pokvariti odmor Edinu Džeki

Endin Čaušević

Belgijski napadač Romelu Lukaku će se prema svemu sudeći ovog ljeta vratiti u Inter.

Lukaku je prije godinu dana nakon dvije fantastične sezone u Interu odlučio da se vrati u Englesku i potpisao je za Chelsea, ali u londonskom klubu imao je sezonu za zaborav.

Belgijanac je još prije nekoliko sedmica priznao da je pogriješio što je napustio Inter i odlučan je da se svim silama vrati na Meazzu jer vjeruje da je za njega to najbolje moguće rješenje.

Inter je od njegove prodaje zaradio čak 120 miliona eura i zadovoljno trljaju ruke jer će ga vratiti za "siću". Naime, Inter i Chelsea pregovaraju o posudbi s opcijom otkupa ugovora, a jasno je da cijena neće biti ni blizu kao prošle godine.

Mediji u Italiji i Engleskoj objavili su jutros da su Inter i Chelsea na korak od dogovora, te da su Plavci napokon "prelomili" i odlučili da puste Lukakua jer je i Thomas Tuchel svjestan da Belgijanac želi da ide.

Inter će dovesti Lukakua na posudbu do kraja naredne sezone, a Chelsea će zaraditi oko deset miliona eura. Također, italijanski klub će imati narednog ljeta opciju da otkupi njegov ugovor, ali nije poznato za koju sumu novca.

Dokazak Lukakua itekako komplikuje stvari za bh. reprezentativca Edina Džeku koji je prošle godine u Inter stigao upravo kao zamjena za Lukakua. Džeko je odigrao odličnu sezonu, ali čini se da mu to ne garantuje ništa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lukaku će imati prednost u napadu zbog čega se sve više špekuliše o tome da će Džeko spakovati kofere i nakon samo jedne sezone napustiti Inter. Jasno je da Dijamant ne želi da bude rezerva u ovom timu i sigurno je da Džeki neće biti teško pronaći novi klub jer su neki već pokazali veliki interes za njega.

Pored Lukakua očekuje se da Inter ubrzo ozvaniči i dolazak Paula Dybale koji će doći kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bezbeli22
Pa nije glup da ode. Svjestan je i Džeko da gazi 37.godinu i da je kraj karijere jako blizu. Gdje da ode, u neki puno manji tim za pet puta manju platu? Šta ga briga, može sjediti i na klupi i inkasirati jpš 5,5 miliona eura u netu za godinu ugovora koji još ima.
8 0
axel42
Ma nema šta, eno Džeko se pravo nasikiro, pakuje kofere, prekida odmor zbog ove bombastične vijesti!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi