Navijači bijesni zbog Pogbine konačne odluke: "Briga ga za Juventus"

Neće ići na operaciju koljena

Navijači bijesni zbog Pogbine konačne odluke: "Briga ga za Juventus"

E. Škorić

Navijačima Juventusa ne dopada se ono što je danas uradio Paul Pogba.

Francuski reprezentativac ima problema sa meniskusom i trebalo je da ode na operaciju, no odlučio se za konzervativnu terapiju koja bi ga trebala udaljiti od utakmica najmanje pet sedmica, te se očekuje da se vrati krajem septembra.

Izbor koji bi, doduše, bivšem igraču Manchester Uniteda omogućio povratak na teren i prije reprezentativne stanke te bi svakako igrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koje bi inače morao preskočiti da je otišao na operaciju.

Dakle, Pogba će nakon petosedmične pauze igrati s velikim rizikom, ali mu je glavni cilj da igra na Mundijalu u Kataru, dok navijači Juventusa smatraju da to nije pošteno i da je ovim potezom jednostavno Juve stavio u drugi plan.

Navijači slavnog tima iz Torina su bijesni i na društvenim mrežama komentarišu negativnim tonom odluku veznjaka, koji je na kraju u razgovoru sa doktorima Juvetusa i reprezentacije Francuske donio konačnu odluku za koju smatraju da je najbolja po igrača.

"Ovo je za nas, navijače Juventusa, najgora vijest. Možda će odraditi Svjetsko prvenstvo, pa se onda operisati i pitanje je šta ćemo mi dobiti od njega u ovoj sezoni", poručio je jedan od navijača na Twitteru.

"Da, jasno je, njemu je važno Svjetsko prvenstvo, briga ga za Juve", dodaje drugi.

Pogba je u Juventus stigao kao slobodan igrač iz Manchester Unieda i sigurno je da će biti veliko pojačanje za Staru damu, ali sada je već jasno da će Francuz propustiti prvi dio sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko bi otišao na operaciju, Pogba bi propustio Mundijal i vratio bi se tek početkom naredne godine. Sve u svemu, za mnoge je njegova odluka nepromišljenja i jako rizična.

Zbog određenih stavova, odluka i ponašanja, Pogba nije bio baš omiljen na Old Traffordu, a nije najbolje počela ni avantura po povratku u Torino, na kojem je toliko inzistirao posljednjih mjeseci, pa i godina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
Neka je on hvala bogu otišao iz Uniteda ****ar
0 0
Nuksi
U Manchesteru je odigrao svega 60% utakmica od toga 20% u formi. Povrijeđen 10 utakmica, pa se vrati i treba mu tri utakmice da se vrati u neku formu i tamam kad proigra ponovo se povrijedi i tako svih 5 godina u Manchesteru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti