Drugi vezani trijumf Sarajeva
FOTO: D. Kurbegović

Savladali hrabri Igman

Drugi vezani trijumf Sarajeva

Haris Zilić

U 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Sarajevo ja u Zenici na Bilinom polju dočekao FK Igman Konjic. Nakon borbenih i zanimljivih 90 minuta trijumfa je upisala ekipa Sarajeva rezultatom 3:1 i tako je Bordo tim došao do 25. boda u ovoj sezoni, a ujedno i do pete pozicije na tabeli. Sama utakmica ponudila je dosta prilika pred oba gola i nije nedostajalo uzbuđenja.

Prvi prijete igrači Sarajeva u sedmoj minuti, Varešanović je bio u dobroj prilici nakon proigravanja Suljića, lopta odlazi pored gola. Igman uzvraća preko Bodula u 12. minuti, ostalo je 0:0.

Slavlje za igrače i navijače Sarajeva u 14. minuti.Domaći koriste grešku odbrane Igmana i to kažnjava Čataković pogotkom za 1:0.

Igman se nije predavao igrali su hrabro, a u 27. minuti bili su novoj prilici, preko Hrelje, da bi dvije minute kasnije zaprijetio i Jakupović, na semaforu ostalo 1:0.

Gosti kao da su dobili krila pred kraj prvog poluvremena pa bilježimo i pokušaj Durakovića iz 35. minute, odbrana Sarajeva je to očistila.

Igman je nagrađen za sve napade u 42. minuti kada je Alagić pogodio za 1:1 na asistenciju Hebibovića.

Oglasi

Tri minute kasnije igrači Sarajeva su tražili penal. Suljić je centrirao, a lopta pogađa Mahmića u ruku, međutim sudija Topalović je odmahnuo rukom smatrajući da nema elemenata za najstrožiju kaznu i na odmor se odlazi sa 1.1.

Gosti su i u nastavak susreta ušli hrabro, igrali su otvoreno, a u 54. minuti imali su priliku nakon oštrog ubačaja Hrelje, ali Ramić je zakasnio na loptu.

Sarajevo ipak prvu pravu priliku u nastavku pretvara u pogodak. Čataković je sada bio asistent, lijepo je uposlio Džafića, a ovaj pogađa za 2:1, to je bila 64. minuta utakmice.

Nakon toga igra se malo smirila, opao je tempo sve do 75. minute kada je Čataković lijepo pokušao iz slobodnog udarca, međutim Ćeman brani njegov pokušaj. U 78. minuti prijeti Igman preko Kašića čiji udarac blokira odbrana Sarajeva.

Do kraja utakmice majstorski pogodak Mustafića u trećoj mnuti sudijske nadoknade za konačnih 3:1 i Bordo tim je upisao drugi vezani trijumf što je svakako dobar znak da se ekipa budi iz krize i to je ujedno drugi trijumf za Emira Obuću na klupi Sarajeva.

Oglasi

Treba dodati da su navijači Sarajeva ponovo "prozivali" sportskog direktora Emira Hadžića i da su tražili njegov odlazak iz kluba. 

SARAJEVO - IGMAN KONJIC 3:1 (Čataković 14', Džafić 64', Mustafić 90+3'/Alagić 42')

FK SARAJEVO: Šahinović, Trako, Mulalić, Čataković, Đokanović, Varešanović, Tomašević, Džafić, Avramovski, Drobarov, Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK IGMAN: Ćeman, Duraković, Velić, Drljević, Hrelja, Hebibović, Bodul, Alagić, Mahmić, Jakupović, Ramić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Drugi gol Sarajeva čisti ofsajd!! Čatakovic bio u ofsajdu da ne bude zablude, asistent za gol!!
13 18
HerrOttoFlick1921
Zrinjski osvaja ionako, Borac drugi(moraju jbg), Željo treci. Citirajte me na kraju prvenstva ;)
4 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi