Igrači ostali u šoku: Jakirović nakon utakmice iz Rijeke otpisao Alena Halilovića i Maria Vrančića

Otpisao ukupno jedanaest igrača

Igrači ostali u šoku: Jakirović nakon utakmice iz Rijeke otpisao Alena Halilovića i Maria Vrančića

Esmer Oštraković

Svoju čistku u ekipi Rijeke nastavio je Sergej Jakirović nakon utakmice 18. kola SuperSport HNL-a protiv Osijeka.

Prije ove utakmice novi trener Rijeke otipsao je Denisa Bušnju, Andresa Solana, Damjana, Pavlovića, Matea Pavlovića, Bernarda Karricu i Nikolaja Merkulova, ali tu se nije zaustavio.

Nakon utakmice odlučio se otpisati još petoricu igrača, a među njima su i dvije velike zvijezde od koji se mnogo očekivalo.

Tako je Jakirović nakon ove utakmice otpisao Alena Halilovića, Marija Vrančića, Marca Djuricina, Pabla Alvareza i Nikitu Vlasenka.

Sve ovo znači da je Jakirović odlučio otpisati čak jedanaest igrala što je zaista nevjerovatna stvar, a među njima su i neke velike zvijezde.

"Sve zajedno nas čeka težak posao. Problemi se znaju i moraju se rješavati. Neću da gledam u prošlost, ništa od toga se ne može vratiti. Idemo rješavati stvari. Uzroke znamo, a posljednica je loš plasman na tabeli i loši rezultati. Već sada znam da je najveći problem Rijeke fizička spremnost igrača koja nikako nije na nivou, rekao je Jakirović na svom predstavljanju.

Ono što je jasno jeste da se svega što je tada izrekao Jakirović i drži, a to najbolje pokazuje činjenica da je prekrižio jedanaest nogometaša.

Najviše pažnje naravno privklo je to što je Jakirović prekrižio Alena Halilovića koji je bio jedan od najvećih talenata u svijetu nogometa.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

On je u Rijeku došao kako bi oživio svoju karijeru, ali to se očito nije desilo, te je na kraju Halilović otpisan iz Rijeke.

Jakirović je odlučio da ne želi čekati Halilovića da dostigne svoju pravu formu, te ga je prekrižio i dao mu do znanja da na njega više ne računa.

Top Komentari

Hasni
Maria Vrancica otjero, e nije normalan. Nece ni on dugo max.godina i ode i Sergej
9 5
saju701
Lik otjerao Vrancica pa ako neko zna igrati to je Vrancic e neces ni ti dugo tu ostati
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi