Spektakularna noć Edina Džeke za izlazak iz krize,  Piolijeve odluke uništavaju Milanove snove

Serija A

Spektakularna noć Edina Džeke za izlazak iz krize, Piolijeve odluke uništavaju Milanove snove

Edmir Škorić

Milanski klubovi večeras su odigrali utakmice u 33. kolu italijanske Serije A. Inter je slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 6:0 u Veroni, a Milan je odigrao samo 1:1 sa Cremnoeseom kod kuće.

Ove sezone se vodi žestoka borba za plasman u Ligu prvaka. Napoli je bezbijedan, Juventus i Lazio su sve bliže da ostvare svoj cilj, ali Milan, Inter, Roma i Atalanta morat će se dobro pomučiti da budu u Top 4.

U Interu znaju koliko su važne utakmice protiv uslovno rečeno malih rivala. U Veroni su večeras bili sjajni i slavili su sa 6:0, pa su se smjestili na četvrto mjesto sa 60 bodova, te im je na ruku išao remi gradskog rivala i Rome, koji ostaju na 58 bodova.

Autogolom Gaicha u 31. minuti Inter je poveo, a do poluvremena je već vodio 3:0. Calhanoglu je bio strijelac u 36. minuti, da bi minutu kasnije Edin Džeko postigao gol kojim je prekinuo dugi post i najzad se vratio u formu.

U nastavku je Dijamant postigao još jedan gol, a dva Lautaro Martinez i Inter spremno čeka i derbi sa Romom u Seriji A narednog vikenda, ali i veliki okršaj sa Milanom u Ligi prvaka.

Oglasi

Za razliku od Intera, Milan je imao lošu noć. Trener Rossonera Stefano Pioli odlučio je da odmori većinu igrača, tek kasnije je ubacio Krunića, Leaa i Girouda, ali je bilo nedovoljno da se dođe do pobjede nad Cremoneseom, pretposljednjom ekipom lige.

Gosti su tražili bod, a zamalo došli do sva stri. Okereke je u 78. minuti šokirao domaće i donio veliko vodstvo ekipi koja je bila otpisana, a sada ipak sanja o ostanku. 

Imao je Milan svoje šanse večeras, doduše ne previše, ali najbolju je propustio Brahim Diaz kad je potpuno sam i neometan iz blizine glavom loptu umjesto u prazan gol, poslao preko prečke. Ipak, u nadoknadi slobodni za domaće, Messias je prizemno pucao, a loptu dirao Rade Krunić na putu do mreže. Ipak, gol je prepisan Messiasu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milanu predstoji jako težak meč sa ekipom Lazija i ovaj tim je sve dalje od plasmana u Ligu prvaka kroz prvenstvo, još naravno može to da uradi ako osvoji prestižno evropsko takmičenje, što bi bila velika senzacija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Dugo cemo se mi valjati u blatu sa Kirpom Tajikistanom Latviom Maltom I San Marinom kad on napusti nogomet.
2 1
struja
400 dao gol,bravo EDI!!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi