Hercegovački derbi završen bez pobjednika

Remi Širokog i Posušja

Hercegovački derbi završen bez pobjednika

Haris Zilić

Hercegovački, komšijski derbi u 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras su na Pecari odigrali Široki Brijeg i Posušje. U veoma zanimljivoj utakmici konačan rezultat je glasio 1:1.

Posušje bolje otvara meč i već u sedmoj minuti bilježimo veliku priliku pred golom Josipovića. Boban je sjajno primio jednu dugu loptu, šutirao je sa nekih osam metara i to dosta dobro, ali Josipović nogom brani.

Domaći prijete u 13. minuti preko Bagarića, Kukić spašava gost sa Mokrog Doca. U 19. minuti maestralan pokušaj Kpana za domaće, iz voleja je sjajno šutirao, no lopta je pogodila mjesto gdje se spajaju prečka i stativa. Kakav bi to bio pogodak.

Tri minute kasnije slavlje gostiju. Fenomenalno je Boban uposlio Rozića koji sa 14 metara u maniru rasnog strijelaca pogađa mrežu domaće ekipe za 0:1.

U 28. minuti blokiran je bio pokušaj Ćavara, a u 38. minuti Bagarić propušta još jednu šansu za Široki.

Ipak u 41. minuti domaćini stižu do gola. Mašić je sjajno reagovao na centaršut i glavom je pogodio za 1:1 i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

U nastavku također dobar fudbal na Pecari. Josipović u 56. minuti zaustavlja Rozića to je bila prva ozbiljna šansa u drugom poluvremenu.

Milanović je šutirao sa 20 metara u 70. minuti, lopta ide pored gola. Pet minuta kasnije šansa za Široki, Kpan opet nije imao sreće. Nakon prečke sada je pogodio stativu. Odlično je šutirao sa 20 metara ali nije bio njegov dan.

Kpan je oprobao i udarac sa 25 metara, Kukić brani bez problema.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i hercegovački derbi završen je bez pobjednika rezultatom 1:1 po bod za oba tima koji nastavljaju svoju borbu u finišu sezone. Široki za Evropu, Posušje za opstanak, a nekako je dojam da su gosti zadovoljniji bodom večeras.

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Široki Brijeg - Posušje 1:1 (Mašić 41'/Rozić 22')

ŠIROKI BRIJEG: Josipović, Musa, Mašić, K. Medić, Kuprešak, Ćavar, Lovrić, Bagarić, Vukoja, Kpan, Lukić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

POSUŠJE: Kukić, Roca, Horić, Krišto, Dadić, Lučić, Z. Begić, Bešlić, Rozić, Milanović, Boban.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realno
Ako Borac pobjedi Sarajevo , Posusje ostaje u PL .
2 0
user1605368976
Ice Listica u Evropu al u Međugorje
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi