Rukavica u lice zagrebačkom Dinamu: Zvezda sprema čudesan transfer koji će uzdrmati Balkan!

Kontakti su već uspostavljeni

Rukavica u lice zagrebačkom Dinamu: Zvezda sprema čudesan transfer koji će uzdrmati Balkan!

Endin Čaušević

Crvena zvezda sprema se punom parom za nastup u Evropi jer će igrati u grupnoj fazi Lige prvaka, a čelnici beogradskog kluba žele što bolje pojačati ekipu. Zvezda je već dovela nekoliko zvučnih pojačanja, no kako stvari stoje klub s Marakane mogao bi uzdrmati Evropu transferom o kojem se itekako "šuška" po kuloarima.

Zvezda je otvorila sezonu s nekoliko dobrih nastupa u domaćem prvenstvu i vidjelo se da je klub s Marakane ponovo nivo iznad svojih protivnika u domaćem prvenstvu.

To je jasan znak da u beogradskom klubu su maksimalno fokusirani na Ligu prvaka i da u grupnoj fazi žele da ostvare što bolji učinak.

Zvezda je tokom ljetnog prelaznog roka već dovela nekoliko zvučnih pojačanja, no čini se da se tek spremaju za pravu "bombu" na Marakani. Naime, italijanski mediji objavili su da Zvezda ozbiljno razmišlja o Luki Joviću kojeg žele vratiti u beogradski klub.

Nekadašnji napadač Real Madrida mogao bi napustiti Fiorentinu u transferu kojem se niko nije nadao, a kako piše Tuttomercato klubovi su već ostvarili kontakt.

Oglasi

U Fiorentini nisu previše zadovoljni igrama srbijanskog reprezentativca od kojeg se mnogo očekivalo nakon što je stigao iz Real Madrida prije godinu dana, ali ovaj 25-godišnjak iz Bijeljine baš i nije opravdao očekivanja.

Fiorentina bi njegovim odlaskom oslobodila i budžet jer je Jović jedan od najplaćenijih igrača u klubu, a u Zvezdi to itekako pokušavaju da iskoriste.

Zvezda je zainteresovana da dovede Jovića na Marakanu što bi sigurno bilo nevjerovatno pojačanje pred evropsku avanturu prvaka Srbije.

Poznato da je Jović ponikao u Zvezdi gdje je još kao golobradi mladić zaigrao u prvom timu, a klub je napustio početkom 2016. godine kada je za dva miliona eura prešao u Apolon iz Limassola.

Kasnije je otišao u Benficu iz koje je prešao u Frankfurt gdje se fantastičnim igrama izborio za transfer karijere kada je na ljeto 2019. godine potpisao za Real Madrid za čak 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Međutim, u Realu mu nije išlo kako se nadao, no Jović ima tek 25 godina i vremena da se vrati u staru formu. Povratak u Zvezdu bi sigurno bio jedan od najneočekivanijih transfera ovog ljeta, a da li će do toga zaista i doći ostaje nam da vidimo.

Poznato je da je prethodnih godina zagrebački Dinamo poznat po sjajnim transferima, a da li će Zvezda svom rivalu baciti rukavicu u ruke ostaje da se vidi u narednim sedmicama.

Top Komentari

ljoze_ono_na
Cudesno zaista. U Dinamu na korak da dignu ruke od svega i ugase klub.
5 0
Mostarac94
Ajjj ajj evo jaja mi uzdrmala vijest
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi