Mnoge su se stvari mijenjale, ali Edin Džeko je ostao isti

Osmijeh od uha do uha

Mnoge su se stvari mijenjale, ali Edin Džeko je ostao isti

Edmir Škorić

Najbolji bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko naprosto zrači pozitivnom energijom i to dobro znaju svi oni koji ga poznaju.

Kao i svaki drugi čovjek, imao je i Edin svoje "žute minute", znao vikati na saigrače, ući u rasprave s navijačima, biti grub na terenu ako treba, reklo bi se sve po zaslugama, no pamtimo ga ipak kao jako duhovitu, zabavnu i pozitivnu osobu.

Džeko je ovog ljeta kao slobodan igrač iz Intera prešao u Fenerbahče i ubrzo postao kapiten, ali i miljenik i navijača Fenera i igrača, te stručnog štaba. Edin je pokretačka snaga istanbulskog velikana koji želi poslije dugo vremena osvojiti titulu.

Čini se da je Edin kao kapiten izuzetno posložio stvari u svlačionici i veoma brzo postao vođa tima, ali i neko ko svojim šalama nastavlja da izmamljuje osmijeh na lica ljudi oko sebe.

Nakon utakmice protiv Gaziantepa tokom vikenda, kada je za samo 18 minuta postigao dva gola u 2:1 pobjedi svoje ekipe, Edin je po izlasku iz svlačionica sreo neke svoje saigrače, pa uz smijeh po glavi ćušnuo Sebastiana Szymanskog.

Oglasi

Poljak je došao također ovog ljeta iz Dinamo Moskve, te već postao uz Džeku jedan od ključnih igrača Fenerbahčea.

Edin se nasmijao i krenuo dalje, a u dobrom raspoloženju je stao da potpiše nekoliko autograma.

Džeko i saigrači će već sutra na teren pošto gostuju Mariboru od 20:15 sati u revanš utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige. Turci su u prvoj utakmici slavili s 3:1, a upravo je Szymanski zablistao nakon što je ušao na poluvremenu, a potom upisao dvije asistencije za svoje saigrače.

Oglasi

U toj utakmici bh. reprezentativac je igrao do 67. minute, nakon što ga je zamijenio Batshuayi. 

"Što tako?!"

Portal SportSport.ba Edina prati od početka karijere, a još 2010. godine smo "lovili" Dijamanta pred jednu utakmicu kvalifikacija. Nije mu se na početku dopala ideja da ga snimamo jer nije navikao na takvu vrstu intervjua, ipak je bio na samom početku svoje veličanstvene karijere.

Tada je na pitanje našeg novinara: "Je li može kratka izjava", odgovorio: "Što tako? Šta ćeš me snimat, evo ovako popričamo kao ljudi... Osjećam se neugodno, ti uperio to u mene", kroz smijeh je odgovorio kapiten bh. reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Godine su prolazile, Edin bivao svakog dana isti iako zreliji. Kao golobradi mladić maštao je da igra u nekom velikom klubu, pa svojim napornim radom, zalaganjem i odricanjem uz veliku dozu talenta došao do toga da bude jedan od najboljih svjetskih napadača. Brojke govore za sebe, ali i imena timova za koje je igrao ili igra - Manchester City, Wolfsburg, Roma, Inter, Fenerbahče... 

I kao igrač Cityja, Intera, a i kao Željezničara ili Teplica, pa i danas Fenera, zračio je pozitivnom energijom i sve oko sebe činio sretnijim osobama. To itekako dobro znaju njegova supruga Amra i djeca, a osmijeh sa njihovih lica skoro da ne silazi od jutra do sutra...

Top Komentari

Ovaj sportski portal sportsportba treba promijeniti ime u Dzekosportba, jer pretjerano mnogo se pise o Dzeki, Dzeko ovo, Dzeko ono, Dzeko, Dzeko, Dzeko i samo Dzeko, ma dosta vise sa pretjerivanjem dosadili ste vise sa Dzekom. Ja vjerujem da ovo pretjerivanje i samom Dzeki smeta.
3 0
Kugla
Bolje da pisete o pravim Bosancima a ne o nekim koji su pljunuli na drzavljanstvo BiH dabi uzeli Hrvatsko. Prodana dusa
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi