Samardžićev otac spriječio prevaru Intera i Raioline nasljednice, pa cijelom svijetu rekao istinu!

Mladen je morao da se oglasi nakon svega

Samardžićev otac spriječio prevaru Intera i Raioline nasljednice, pa cijelom svijetu rekao istinu!

Endin Čaušević

Srbijanski reprezentativac Lazar Samardžić prethodne sedmice bio je glavna tema fudbalske javnosti nakon što mu je neočekivano propao transfer u Inter iako je prošao ljekarske preglede. Za sve su optužili njegovog oca Mladena, ali je on odlučio da se oglasi i otkrije svoju stranu priče zašto je propao već završen posao.

Samardžić je oduševio prošle sezone igrama u dresu Udinesea, a Inter je pokazao veliki interes za njega jer su smatrali da bi on bio odlična zamjena za Marcela Brozovića koji je otišao u Al Nassr.

Transfer mladog srbijanskog veznjaka već je bio završena priča jer je Samardžić u Milanu prošao ljekarske preglede, no kada je trebao potpisati ugovor i biti zvanično predstavljen došlo je do nevjerovatnih komplikacija.

Inter je odustao od dogovora i poručio Samardžiću da se vrati u Udine i da od transfera nema ništa, a za sve su optužili njegovog oca tvrdeći da se on pokušao uključiti u već završen posao kako bi izvukao bonus za sebe.

Međutim, nakon svih tih priča i špekulacija odlučio se oglasiti i Samardžićev otac koji je otkrio šta se dešavalo i ko je zapravo kriv što njegov sin nije potpisao za Inter.

Oglasi

Mladen Samardžić je u razgovoru za italijanske medije izjavio da je za sve kriva agentica Rafaela Pimenta koja je inače naslijedila agenciju preminulog Mine Raiole, te da je navodno sve uradila bez ikakvog dogovora s njima.

"Inter je završio sve pregovore i zaključio posao s osobom koja nije imala to da uradi. Rafaela Pimenta? Da, s njom. Ne znam kako je uspjela da se uključi u sve ovo jer su to bili pregovori s Interom i Udineseom", priča Mladen i nastavlja.

"Onda se ona odjednom pojavila u svemu tome i pokušala sklopiti posao bez naše dozvole. Kada mi je Inter poslao ugovor i kada smo vidjeli da je ona navedena kao Lazarova predstavnica tražili smo da se to promijeni".

"Tražili smo direktno da pričamo s čelnicima Intera i željeli smo sastanak kako bi se taj dio ugovora promijenio. Očito su tada već odustali od transfera i tvrdili su da je ona njena agentica što je apsolutna laž. Zvali smo ih, slali mailove, ali niko nam nije odgovorio jer su željeli da ona bude ta koja će pregovarati i niko drugi".

Oglasi

"S njom su sve dogovorili, a ne s nama. Ona nije od nas imala nikakvu dozvolu da predstavlja Lazara i dogovara ugovor u njegovo ime. Ima dobar odnos s Interom jer predstavlja dosta igrača, ali s Lazarom nema nikakav dogovor ili bilo šta".

Samardžićev otac otkrio je da je i čelnicima Intera ranije objašnjavao da Pimenta tu nema šta da traži.

"Da, sastali smo se 11. avgusta s Pierom Ausillijem i rekli mu da nikada Pimenta nije imala našu dozvolu da pregovara u Lazarovo ime. Nisu željeli ni da čuju za to. Možete sve da provjerite, čak i na internetu. Pimenta nikada nije predstavljala mog sina. Žao mi je Lazara jer je htio da potpiše za Inter, Udinese je pristao da ga proda i sve je bilo spremno, ali su pokušali napraviti prevaru i to nismo dopustili".

Također, Samardžić je demantovao navode medija da je on tražio dodatni novčani bonus od transfera u iznosu od 300.000 eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"S Interom nikada nisam pričao oko novca niti sam pregovarao oko tih stvari. Nikada nisam ni imao priliku jer kada sam objasnio da Pimenta nije njegova agentica oni su automatski odustali. Nije bilo interesa i pojma nemam zašto. Oni su krivi što nisu ni pitali ko je njegov agent, sve su njoj slali, a nas niko ni kontaktirao nije sve dok nam nisu taj ugovor poslali s njenim imenom na njemu. Ja sam otac koji želi najbolje svom sinu i ne dopuštamo da nas prave budalama", zaključio je Samardžićev otac.

Lazar se vratio u Udinese gdje trenira s ekipom i kako stvari stoje tu će ostati i ovu sezonu iako se povezivao s Napolijem i Lazijom, ali od toga čini se nema ništa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

santakuruz
Hajde sad objavite njenu pricu
1 0
HarisADP
E caus mater ti gl ****m.rerarde glupi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi