Edin Džeko: Nažalost, kada ne zabiješ gol stigne kazna

Zmajevi ostali bez ijednog boda

Edin Džeko: Nažalost, kada ne zabiješ gol stigne kazna

Edmir Škorić

Porazom od Islanda (1:0) bh. reprezentativci večeras su praktično ostali bez šansi da se kroz kvalifikacije plasiraju na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Zmajevi su teško u petak došli do pobjede nad Lihtenštajnom, a večeras su u jednoj od najvažnijih utakmica poraženi u Rejkjaviku.

Iako smo u posljednjih 10-ak minuta napadali i nekako se činilo da gol visi u zraku, Islanđani su nas kaznili u sudijskoj nadoknadi i nanijeli nam poraz.

Kapiten Edin Džeko je kao i većina reprezentativaca razočaran, svjestan je koliko nam je ovaj meč bio značajan.

"Mislim da se na kraju jesmo otvorili puno više, rizikovali smo i primili smo taj gol. Zaslužili smo sva tri boda. Nisu nas ugrozili sve dok nismo krenuli na sve ili ništa. Nažalost nismo uspjeli dati gol iako smo ga zaslužili. Ako ne zabiješ gol, kazna stigne. Nažalost", rekao je Džeko nakon utakmice za BHRT, pa je dodao:

Oglasi

"Svaki mladi igrač koji dolazi, ako dobije šansu dobit će ili sad ili u budućnosti. Ima tu igrača koji su došli iz mlade reprezentacije i ovo im je drugi ciklus, pa polako dolazi vrijeme da i oni prave razliku. Danas kao ekipa smo sve probali, ali nije bilo dovoljno. Falio nam je taj zadnji pas. Kada je Mire (Pjanić op.a) ušao, bilo je to dosta brže i bili smo dosta opasniji po gol u odnosu na prvo poluvrijeme, koje nije bilo tako dobro".

"Idemo dalje, ovo nam je bila ta neka zadnja šansa u kvalifikacijama. Imamo još četiri utakmice da odigramo maksimalno dobro i da se pripremimo za ono što dolazi poslije", zaključio je Džeko.

Bh. reprezentacija 13. oktobra gostuje Lihtenštajnu, a zatim će ugostiti Portugal u najtežoj utakmici kvalifikacija.

Ono što je sada već jasno, kvalifikacije su nam postale nevažne, igraćemo utakmice za prestiž, a sav fokus bit će na baražu.

U baražu će učestvovati selekcije koje ne izbore Euro kroz kvalifikacije, a parovi će se napraviti prema njjihovom plasmanu u igi nacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Što se tiče reprezentacije Bosne i Hercegovine gotovo vrlo vjerovatno u baražu možemo ponovo biti sa Islandom i upravo možemo biti domaćini Islandu u prvom polufinalu baraža Lige B nacija.

U drugom polufinalu Lige B nacija prema trenutnim rezultatima sastali bi se Izrael i Norveška.

Top Komentari

King_Kenny
...ti si jedan od glavnih krivaca za ovakvo stanje u reprezentaciji...nisi nikad htio da dignes glas protiv mijesanja politike u nasem savezu i reprezentaciji,nego si sutio,a kao kapiten drzavne selekcije si bio duzan da se boris ne samo na terenu,nego i van njega...meni je sve bilo jasno kada su redom poceli da se oprastaju Ibisevic,Medunjanin,Lulic,a koji su jos nekoliko godina poslije igrali na top nivou...oni su OTJERANI,kao i Begovic koji nije sam htio da ide pa su ga ponizavali da ga se rijese...evo sada ni Ahmedhodzic nece da igra jer je vidio koliko je tu sati...nece momak da se bruka...
2 2
antiTrojkas
EDINE DZEKO,HVALA TI ZA SVE!SJEDI NA KLUPI AKO BI SLUCAJNO MLADJI USPJELI PROCI BARAZ I ODVESTI NAS NA EP!Udji u prvu tekmu EP kao kapiten i nakon 10 minuta napusti teren.Cijeli sradion ce ti splaydurati i osraces upamcen po tome Ti od kako si ozenio beogrsdsku radodajku,ti vuse NISI ISTI!Dobro da ti i djeci nije dala ime kao Sofiji,pa si uspio dati neka "nidje veze" imena,veze sa Bosnjastvom nemaju .MOLIM TE,ustupi mjesto mladjima jer kad tebe nema,momci igraju timski.I povedi sa sobom Radu Krunica,koji u repci daje 10% onoga sto daje u Milanu.Sva prica gotova i jedini problem rijesen.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi