Dolazi li Ahmedhodžić na okupljanje? Još nije sigurno, ali najvjerovatnije ne

Šta se dešava s defanzivcem Sheffield Uniteda?

Dolazi li Ahmedhodžić na okupljanje? Još nije sigurno, ali najvjerovatnije ne

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Lihtenštajna i Portugala, a kako stvari stoje novi selektor Savo Milošević već je dobio loše vijesti.

Zmajevi nastavljaju kvalifikacije nakon turbuletnih mjesec dana u kojim smo ostali bez šansi da se kroz kvalifikacije plasiramo na Evropsko prvenstvo, te smo dobili novog selektora nakon što je Meho Kodro dobio otkaz, a na njegovu poziciju stigao je Savo Milošević.

Milošević je prije desetak dana zvanično predstavljen kao novi selektor, a na toj press konferenciji srbijanski stručnjak objavio je i spisak igrača na koje računa na mečevima protiv Lihtenštajna i Portugala.

Na spisku se našao i Anel Ahmedhodžić koji je prošlog mjeseca suspendovan nakon što nije došao na okupljanje bh. tima pred mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda, no dolaskom Miloševića njegov status se promijenio i on se našao na spisku za naredne utakmice.

Međutim, kako stvari stoje od dolaska našeg najboljeg defanzivca na okupljanje Zmajeva na Ilidži neće biti ništa.

Oglasi

"Još uvijek nije sigurno, ali najvjerovatnije neće doći", iz izvora bliskih Savezu rečeno je za Sportsport.ba.

To će sigurno biti veliki udarac za Miloševića s obzirom da je Ahmedhodžić naš najbolji defanzivac, te je srbijanski stručnjak poručio na press konferenciji da na igrača Sheffield Uniteda itekako računa.

No, čini se da stvari tu još uvijek nisu riješene i čiste, no sigurno će više toga biti poznato danas jer je za 14 sati zakazana press konferencija našeg tima, a sigurno jedna od tema će biti i Ahmedhodžić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prije mjesec dana nije stigao na okupljanje tvrdeći da je povrijeđen, a potom se nije javljao selektoru i stručnom štabu nakon čega je Savez odlučio da ga suspenduje. No, promjenom selektora promijenio se i status mladog defanzivca, ali kako stvari stoje njega ni ovaj put neće biti na okupljanju.

Top Komentari

Shik
Onoliko ruznih komentara i pisanja o momku. I sad kao nista nije bilo.I dalice doci? ANELE SJEDI DJE JESI. Brod koji tone ti spasiti nemozes.
2 0
user1674297497
Izabrao je Bosnu ispred Švedske, to sve govori o želji za koga želi srcem igrati,i to je neupitno,ali ipak mora poštovati pravila i igrati za narod a ne ta savez.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi