Četvorica sjajnih igrača svugdje u regionu bi imali mjesto, ali ne i kod Dalića: Otpisani su za EP!
Foto: Goran Mehkek/Cropix

Već se nazire okosnica ekipe

Četvorica sjajnih igrača svugdje u regionu bi imali mjesto, ali ne i kod Dalića: Otpisani su za EP!

Admin Čaušević

Zlatko Dalić ima i više nego dovoljno vremena da pripremi spisak od 23 igrača koje će povesti u Njemačku na Evropskog prvenstvo. Međutim, već se naziru imena onih koji neće biti na spisku.

Hrvatska se možda i teže od očekivanog plasirala na Evropsko prvenstvo, strepili su Vatreni do posljednjeg kola kada su na Maksimiru pobijedili Armeniju sa 1:0 te su sebi zagarantovali put u Njemačku.

Za očekivati je da na kontinentalnom turniru nastupe igrači koji su iznijeli kvalifikacije uključujući i povrijeđenog Ivana Perišića, dok nema sumnje da će kapiten i dalje biti Luka Modrić.

Međutim, izgleda da su već optisana neka zvučna imena koja bi zahvaljujući svom kvalitetu imali osigurana mjesto među 23 igrača kod reprezentacija iz regiona kao što su Slovenija, BiH, Crna Gora pa možda čak i Srbija.

Tako na Euru prema trenutnom stanju stvari neće predstavljati defanzivac, Borna Barišić, napadač Petar Musa te veznjaci Josip Brekalo i Nikola Vlašić.

Oglasi

Dalić je nakon plasmana bio svjestan da će njegovi izabranici morati biti daleko bolji nego što je to bio slučaj u završnici kvalifikacija, istog mišljenja je i Modrić.

Uspješni selektor je poručio da će njegovi igrači morati biti agresivniji, odlučniji, hrabriji u situacijama jedan na jedan te je iz tog razloga teško vjerovati da će četvorica nabrojanih biti u Njemačkoj.

Primjera radi Barišić koji igra na lijevom beku je prokockao sve svoje adute pa je na tu poziciju prekomandovan Joško Gvardiol, dok su se Lovro Majer i mladi Martin Baturina nametnuli u veznom redu.

S obzirom da je svojim golom odveo Vatrene na Euro za očekivati je da se među putnicima kao neki vid nagrade nađe i Ante Budimir pogotovo nakon što je zbogom Vatrenim rekao Marko Livaja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dalić je najavio da svi oni koji budu previše pričali te privlačili pažnju svojim izjavama neće biti u kombinacijama za Euro zato će svi oni koji se nadaju pozivu za Njemačku morati pažljivo birati svoje riječi narednih mjeseci.

Kao što je poznato Hrvatska se nalazi u drugom šeširu, a žrijeb grupne faze je 2. decembra. Upravo će od ishoda žrijeba te imena protivnika i njihove karakteristike na neki način diktirati Dalićev spisak.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Disciplina im je na mjestu, pravi su profesionalci. Za to im moramo dignuti kapu
1 0
Kodex
Bez Modriča prosječna ekipa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti