Demirović samo od dvojice igrača tražio dres, a ono što mu je rekao Benzema će zauvijek da pamti!
Bh. reprezentativac pokazao svoju kolekciju dresova, a dva se posebno ističu

Pokazao svoju kolekciju

Demirović samo od dvojice igrača tražio dres, a ono što mu je rekao Benzema će zauvijek da pamti!

Endin Čaušević

Razmjenjivanje dresova je nešto što je već odavno popularno u svijetu fudbala, a fudbaleri koriste priliku na pojedinim mečevima da dođu do dresa svog idola. O tome je pričao i bh. reprezentativac Ermedin Demirović koji je u dva navrata tražio dres od velikih zvijezda, a razgovor s Karimom Benzemom će zauvijek pamtiti.

Na kraju utakmica vrlo često vidimo kako igrači dva tima razmjenjuju dresove što je postala tradicija već godinama u fudbalu. Nekada se i saigrači bore za dres velike zvijezde iz protivničkog tima, a skoro pa svaki profesionalni fudbaler ima kolekciju dresova u svom domu.

Takav je slučaj i s bh. reprezentativcem Ermedinom Demirovićem koji ima poprilično dobru kolekciju dresova, ali je priznao da on nije tip igrača koji prilazi svima kako bi ih pitao da mijenjaju dresove.

Demirović je priznao da dres mijenja većinom s fudbalerima koje poznaje ili koje upozna tokom utakmice, pa onda na kraju se dogovore da naprave razmjenu.

No, u dva navrata Demirović je u dosadašnjoj karijeri prilazio igračima koje ne poznaje, ali je riječ o igračima koji su u fudbalu ostavili zaista dubok trag i njihove dresove je bh. napadač htio da ima u svojoj kolekciji.

Oglasi

"Zapravo sam fudbaler koji samo razmjenjuje dresove s ljudima koje poznajem ili upoznam tokom utakmice. Ipak, imam dva-tri dresa gdje sam pomislio da te igrače jednostavno moram pitati", rekao je Demirović i nastavio.

"Sjećam se da sam jednom na meču Bundeslige prišao Mulleru jer je on jedini za kojeg sam pomislio da je prava legenda. Htio sam taj dres u svojoj kolekciji i evo imam ga čak i ako s njim nemam blizak odnos kao s većinom igrača čije dresove imam".

Rečenicu Karima Benzeme nikada neće zaboraviti

Nakon što je pokazao dres Thomasa Mullera bh. reprezentativac je otkrio da je vjerovatno najvredniji dres kojeg ima u kolekciji onaj od Karima Benzeme, te je ispričao zanimljivu priču kako je došao do tog dresa.

Sve se dešavalo u septembru 2021. godine na meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Francuske i BiH koja se igrala u Strasbourgu, a na kraju je završena rezultatom 1:1.

   Dres Karima Benzeme koji se sada nalazi u kolekciji Ermedina Demirovića. Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

"Imao sam situaciju da sam jednom bio nervozan što trebam pitati protivnika da mijenjamo dresove. To je bilo s Karimom Benzemom u prvom meču u reprezentaciji BiH koji sam počeo od prve minute. Prišao sam mu da ga pitam i bio sam baš nervozan misleći zašto bi on baš meni dao dres", priča Demirović i dodaje.

Oglasi

"Moram reći da je bio baš kul. Na kraju je bilo i smiješno jer ja nisam skinuo svoj dres, jer sam mislio šta će mu moj dres. Onda me on pitao da li je ovo razmjena ili šta? Nasmijao sam se i dao mu dres, te sam kroz smijeh rekao evo ti već moj dres ako ti treba".

@100postobosanka

#ermedindemirovic #reprezentacijabih #nationalteam🇧🇦 #fudbalbosna #bosnianfootballteam #bosniaandherzegovina #bosna

♬ original sound - 100%Bosanka🇧🇦

Demirović je pokazao Benzemin dres koji ima u kolekciji i sigurno da je on itekako vrijedan jer je samo godinu dana kasnije on poručio da više neće igrati za reprezentaciju Francuske.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče Demirovića on je u dresu bh. reprezentacije u dosadašnjoj karijeri odigrao 23 utakmice i postigao je tek jedan pogodak.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Novog Dzeke nema u vidiku sto god ko rekao!
2 0
SasaBeg
Dobra prica za Benzemu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi