Luka Dončić izdominirao protiv Warriorsa, ali ga je Steph Curry sinoć osramotio za cijeli život

Sjajna varka tijelom iskusnog košarkaša

Luka Dončić izdominirao protiv Warriorsa, ali ga je Steph Curry sinoć osramotio za cijeli život

E. Čaušević

Luka Dončić odigrao je nevjerovatnu partiju u sinoćnjoj pobjedi Dallas Mavericksa protiv Golden State Warriorsa (132:122), ali u samom finišu utakmice Slovenac je bio na meti ismijavanja zbog onoga što mu je uradio Steph Curry.

Dallas je uspio da u gostima u San Franciscu upiše novu pobjedu i na najbolji način završi 2023. godinu, a naravno Maverickse je do novog trijumfa ponovo vodio nezaustavljivi Dončič.

Dončić je i sinoć "koketirao" s triple-double učinkom jer je završio meč sa čak 39 poena, deset asistencija i osam skokova.

Vodio je Dallas do pobjede u San Franciscu, ali je u samom finišu utakmice vidio kakav majstor je i Steph Curry koji je nakon sjajnog driblinga Dončića "poslao na led".

Warriorsi su pokušavali do samog kraja da se približe Mavericksima i uđu u egal završnicu, a očekivano Curry je bio taj koji je održavao svoju ekipu na životu dok god je to mogao.

Oglasi

No, jedan detalj iz četvrte dionice našao se u centru pažnje jer su "okršaj" imali upravo Curry i Dončić.

U jednom napadu lopta je bila kod Curryja kojeg su igrači Dallasa pokušali da udvoje, a na kraju Dončić je bio taj koji je ostao sam na igraču Golden Statea, a onda je Curry izveo magiju.

Košarkaš domaćeg tima je sjajnom varkom tijela poslao Slovenca u pogrešnom pravcu, a zatim je sjajno pogodio trojku za oduševljenje navijača u dvorani u San Franciscu.

Iako je Dončić dominirao u ovoj utakmici taj napad je obilježio meč i pokazao još jednom kakav majstor je Curry, te je to na svojoj koži sada osjetio i slovenski reprezentativac.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ko piše ovakve naslove? Osramotio za cijeli život??? Samo da vam kažem da ne otvaram takve članke. Jednostavno napišite, lijepa varka Stepha protiv Luke.
1 0
Nenad007
Od sramote Dončiću došla suza ! By the way , " navodni "novinaru , ostavi se te profesije !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi