Edin Džeko ga 2014. godine izvodio na teren, danas se smatra njegovim nasljednikom
Edin Džeko se spremao za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a jednu od utakmica odigrao je u Gradačcu gdje ga je i "upoznao" mladi napadač koji je danas član U21 selekcije BiH (Foto: EPA/Privatni arhiv)

Kada dovoljno vjeruješ...

Edin Džeko ga 2014. godine izvodio na teren, danas se smatra njegovim nasljednikom

Edmir Škorić

Mnogi dječaci u BiH sanjaju o dresu fudbalske reprezentacije, ali ti se snovi ne mogu svima ostvariti. No, neki su bili dovoljno uporni, pa su uspjeli u tome.

Edin Džeko je idol generacijama djece koja su rasla uz fudbalske Zmajeve. Svi su gledajući Džeku poželjeli da jednog dana postanu veliki fudbaleri i da nose dres bh. reprezentacije.

Iste je snove imao i tada dječak iz Gradačca, kojeg je upravo Džeko držao za ruku dok su bh. reprezentativci izlazili na teren stadiona Banja Ilidža u maju 2014. godine, gdje je odigran prijateljski duel između A i U21 reprezentacija BiH.

Bio je to jedinstven i poseban događaj za sve ljude u Gradačacu. Mogli su uživo da prate fudbalske majstore koji će nedugo nakon toga igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Džeko je naravno bio glavna faca, pa je jedan od dječaka imao posebnu čast da ga drži za ruku, a danas se isti taj dječak smatra njegovim nasljednikom u reprezentaciji BiH.

Oglasi

Admir Britrić i Edin Džeko - nekad i sad

Riječ je o Admiru Bristriću, napadaču naše mlade selekcije koji trenutno igra u Olimpiji iz Ljubljane, ali smatra se velikim potencijalom i vjeruje se da je ovo tek početak njegove blistave karijere. Navodno postoje ponude i interesi od strane njemačkih bundesligaša, pa bi Njemačka mogla biti naredni stepenik u njegovoj karijeri.

Nedavno ga je hvalio i slavni Thierry Henry zbog gola i nastupa u porazu Zmajića od Francuske na Grbavici, a svojevremeno Jurica Vranješ nazvao nasljednikom Edina Džeke.

U ranijem intervjuu za SportSport.ba je Bristrić upravo Džeku nazvao najdražim igračem i idolom.

"Volio bih neke stvari da naučim od njega. Volim da gledam njegove utakmice, neke stvari koje on radi ja pokušavam da kopiram. Nisam se s njim upoznao, volio bih jednog dana. Što se tiče ostalih 'zvijezda', poznajem Muhameda Bešića. Naravno da ih sve volim gledati i utakmice reprezentacije uvijek su posebne, bez obzira ko od igrača igra i ko je protivnik ili koji je nivo takmičenja", rekao nam je Bristrić, koji mašta o nastupu za najjači tim Zmajeva.

"To su stvari o kojima ne prestajete misliti dok gradite svoju karijeru. Uvijek sam o tome razmišljao, zamišljao se u dresu, slavim na punom stadionu, iza BHFanaticosi, narod sretan... Ako Bog da, doći će i to, vrijeme je na mojoj strani, moje je da se trudim i da čekam šansu. Ako dovoljno vjerujete i radite na tome, sve je moguće".

20-godišnjak je već impresinirao nastupom za U21 reprezentaciju Bih kao i u mečevima za mlađe selekcije. U Olimpiju je došao iz Rijeke, prethodno igrao i Hrvatskom dragovoljcu, dok je u BiH nastupao za mlađe timove Zrinjskog i Slobode iz Tuzle, a sve je naravno počelo u Zvijezdi iz Gradačca, koja je dala na stotine sjajnih fudbalera, dok su neki od njih uspijevali da dođu i do nacionalnih boja.

Top Komentari

Drakula
Ja nasljednika a i jadnika na ovom portala koji se nazivaju novinarima.
1 0
FahrudinKonjHodzic
hocel i ovi mali krkat hamburgere na okupljanjima repstacije ko djeko propala klocina
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti