Utakmica fudbalske reprezentacije Palestine među najgledanijim, oboren je i rekord
FOTO: EPA

Azijski kup u toku

Utakmica fudbalske reprezentacije Palestine među najgledanijim, oboren je i rekord

Haris Zilić

Mjesec januar 2024. godine rezervisan je za dva kontinentalna fudbalska takmičenja. U toku je Afirčki kup nacija koji se održava u Obali Slonovače i Azijski kup kojem je domaćin Katar.

Pomenuti turniri su znali u prošlosti ponuditi dosta uzbuđenja, zanimljivih duela, ali i iznenađenja.

Mnogi su bili pesimisti kada je u pitanju Azijski kup smatrajući da bi posjeta mogla biti mizerna, ali desila se totalna rapsodija.

Nakon Mundijala kojem je Katar bio domaćin krajem 2022. godine, fudbal je u ovoj zemlji je dobio skroz novu dimenziju.

Navijača je sve više na tribinama, a na početku su oborili rekord po posjećenosti jedne utakmice Azijskog kupa.

Duel prvog kola grupe A između Katara i Libanona pratilo ukupno 82.49 gledatelja na stadionu Lusail Iconic, a taj podatak je objavljen danas i zvanično.

Oglasi

Druga najposjećenija utakmica trenutnog dijela Azijskog kupa je meč Saudijske Arabije i Omana kojeg je pratilo 41.987 gledatelja, meč Australije i Indije je sa tribina posmatralo 35.253 gledatelja, dok je četvrti najgledaniji duel bio okršaj Irana i Palestine kojem je prisustvovalo 27.691 gledatelj.

Na Azijskom kupu se ne igra neki atraktivan fudbal, ali pomjerili su granice što se tiče same popularnosti.

Mnogi nisu bili za ideju da se utakmice igraju na stadionima gdje se igrao i Mundijal jer bi izgledali poluprazni i sablasni, ali sve je palo u vodu nakon uvodnih utakmica.

Titutlu prvaka Azije iz 2019. godine brani upravo selekcija Katara koja je u finalu sa 3:1 savladala Japan, a no izdanje Azijskog kupa održano je u UAE-u.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
izgazijo ih iran ko izraelska vojska sace i emerati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi