Sprema li se veliki preokret u trci za trenera Barcelone? "Apsolutno je sve moguće"
Zanimljiv zaplet sezone u Barceloni oko izbora trenera (Foto: EPA)

Umjesto Xavija - Xavi!

Sprema li se veliki preokret u trci za trenera Barcelone? "Apsolutno je sve moguće"

Midhat Šljivak

Xavi Hernandez odlučio je nedavno otići s klupe Barcelone na kraju sezone. Ipak, španski mediji tvrde da bi moglo doći do velikog preokreta i da bi 44-godišnjak mogao ostati na klupi.

Barcelona se u posljednje vrijeme povezuje s brojnim trenerskim imenima. Licitacija je počela kada je Xavi Hernandez donio odluku da će na kraju sezone otići iz kluba, a kao glavni favorit za novog trenera spominje se Nijemac Hansi Flick.

Međutim, nikakva odluka još uvijek nije donesena među rukovodstvom Barcelone, a tako će vjerovatno ostati i u narednom periodu s obzirom na to da Katalonci vagaju opcije i da im finansijska situacija ne dozvoljava previše opcija.

Danas ipak iz Španije stiže prava bomba. Novinar El Chiringuita Jose Alvarez tvrdi da bi Xavi na kraju mogao ipak ostati na klupi.

"Xavi bi mogao ostati u Barceloni i nakon ove sezone. Apsolutno je sve moguće", riječi su Alvareza koji tvrdi da ima takve informacije iz bliskog okruženja trenera Barcelone.

Oglasi

Iz Barcelone za sada nema komentara na ovakve vijesti. Katalonski mediji pišu o potencijalnim trenerima i kao glavni kandidat predstavlja se Hansi Flick.

Pored njega Roberto De Zerbi je čovjek o kojem se često priča. Ipak, odšteta od 15 miliona eura koju moraju isplatiti Brightonu je prevelika i on je za sada samo opcija.

Ostanak Xavija Hernandeza svakako bi bilo veliko iznenađenje. To apsolutno niko ne očekuje, ali u svijetu fudbala je apsolutno sve moguće.

Podsjetimo, Xavi je Barcu preuzeo u novembru 2021. godine od Ronalda Koemana. Prošle sezone je ekipu vodio do titule prvaka Španije.

Ukupno je ovaj stručnjak katalonskog velikana vodio u 128 utakmica, te ima učinak od 80 pobjeda, 22 remija i 26 poraza.

Oglasi

Iako tim u prethodnom periodu nije izgledao dobro Barca je još uvijek u igri za trofeje. Nadaju se da mogu prestići Real Madrid na vrhu La Lige i uzeti trofej Lige prvaka.

Barem su takva očekivanja predsjednika Joana Laporte. On je veoma optimističan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nismo bacili peškir. Borit ćemo se za ligu i za Ligu prvaka. Još uvijek je sve moguće. Xavi je hladnokrvni 'cule' i borit će se do kraja ", rekao je Laporta.

Vidjet ćemo koliko Barca zaista može napraviti do kraja sezone. Postoje određeni znakovi buđenja tima, a fudbal je često znao priuštiti prava iznenađenja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DelPiero
Ovaj otkaz od prvog dana mi je djelovao ko da hoce da se oslobode medijskog linca zbog losih rezultata, ne bi li ekipa igrala opustenije... Uopste mi nije iznenadjenje ako ostane i da cak mozda nikad nije ni planirao da ode
1 0
Ecosport
Može ostat samo u slučaju osvajanja lige prvaka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi