Rodrygo Viniciusu u povjerenju priznao: "Ako dođe Mbappe, odmah ću..."

Brazilac donio odluku

Rodrygo Viniciusu u povjerenju priznao: "Ako dođe Mbappe, odmah ću..."

E. Škorić

Rodrygo je razgovarao sa sunarodnjakom i saigarčem iz Real Madrida Viniciusom i napravio važnu ispovijed o Kylianu Mbappeu.

Smatra se da je Rodrygo najveća žrtva zbog dolaska Kyliana Mbappea u ljeto. Francuz je već najavio odlazak iz Pariza i svi ga vide u Madridu, a predstavljanje bi trebalo bit zakazano prije Evropskog prvenstva.

Mbappeov dolazak raduje mnoge u Madridu, ali ne i Rodryga. Brazilac jednostavno gubi dolaskom 25-godišnjeg superstara. Morat će Brazilac na klupu i njegove minute će biti značajno umanjene, a smatra se da bi ga čak Florentino Perez mogao prodati.

Ako sadašnjost izgleda loše za Rodryga, budućnost izgleda još gore ako se uzme u obzir da će ovog ljeta Real Madrid potpisati Mbappea, uz dolazak Endricka, koji je već potvrđen. Ipak, bivši igrač Santosa je jasan po tom pitanju, a svom prijatelju Viniciusu otkrio je šta će uraditi kada dođe Francuz iz PSG-a.

"Želim ostati, želim da se borim za poziciju s Mbappeom i Endrickom i s kim god da treba. Ako budem najbolji, Ancelotti neće imati izbora, morat ću igrati. Ne namjeravam otići, to nije rješenje. Moje je da radim i da budem najbolji, onda sam uvjeren da ću igrati", rekao je, navodno, Rodrygo Viniciusu.

Oglasi

Real Madrid je veliki klub sa ogromnim brojem vrhunskih igrača i velikih zvijezda, ali svakako tim u kojem igraju samo oni koji zasluže, čega je i Rodrygo svjestan.

Bez obzira na to koje prezime neko nosi na dresu, igrat će samo ako će to donositi rezultate ekipi. I ove sezone svjedočili smo brojnim Ancelottijevim promjenama, pa su veliki majstori poput Modrića ili Kroosa znali ostajati na klupi iako je tim izgledao nezamislivo bez njihovih nastupa.

Real se polako okreće novoj generaciji, a Rodrygo se svakako smatra budućnošću kluba bez obzira na veliku konkurenciju u ofanzivnom dijelu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak ima samo 23 godine i već sada mu je tržišna vrijednost procijenjena na 100 miliona eura. Krasi ga to što može da igra na obje strane u napadu i kao centralni napadač, tako da ga se može koristiti u različitim formacijama.

Ove sezone reprezentativac Brazila je upisao 40 nastupa i postigao 13 golova uz osam asistencija. Koliko je važan za Real, dovoljno pokazuje i to da je, unatoč slabijoj statistici, više na terenu minuta proveo i od Viniciusa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Odlično neka konkurencije ako bude bolji od Bapea bit će najbolji na svijetu. Vini stara šmekerčina odma postavio na FB instagram x i tiktok
0 0
sirkrajvosa
I vi na sportsport dobili ekskluzivno info šta je Rodygo rekao Viniciusu u povjerenju? Svaka čast!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi