Borac nastavio svoj nevjerovatni niz - Zvijezda 09 nije uspjela iznenaditi

Nova pobjeda lidera

Borac nastavio svoj nevjerovatni niz - Zvijezda 09 nije uspjela iznenaditi

E. Oštraković

Fudbaleri Borca ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv Zvijezde 09 u okviru 23. kola WWin lige. Konačan rezultat bio je 3:1 za domaći tim.

Utakmica je počela udarcem Mulalića sa nekih 25 metara u 4. minuti, ali je lopta otišla preko gola.

Deset minuta kasnije Vuković sjajno prolazi po lijevoj strani, odigrava povratnu za Vranješa, ali udaraac iskusnog igrača je blokiran.

Dobru akciju napravili su gosti u 25. minuti. Vadze je uposlio Šipovca koji šutira sa 16 metara, ali lopta završava u korneru.

Vuković je u 34. minuti ponovo napravio dobru priluku Vranješu, ali ovaj put njegov udarac brani Jelovac.

Oglasi

Do vodstva Borac stiže u 38. minuti utakmice. Dosuđen je penal za domaću ekipu nakon što je srušen Vuković, a gol je postigao Kvržić.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 51. minuti Borac stiže do drugog gola. Vuković je sjajno pogodio sa 25 metara.

Kvržić je u 59. minuti centrirao sa desne strane, probao je Vranješ iz teške pozicije, ali lopta ide pored gola.

Malić je u 73. minuti probao sa 25 metara, ali nije bio precizan.

Ipak sedam minuta kasnije gosti postižu gol. Tomanović je lijepo uposlio Vadzea koji pogađa u bliži golmanov ugao sa nekoliko metara.

Oglasi

Lukić je u 82. minuti šutirao glavom sa šest metara, ali je ponovo jako dobro odbranio i ovaj udarac igrača Borca Jelovac.

Hrelja je u 87. minuti sjajno pokušao sa jedno 12 metara iskosa, no lopta ide malo pored stative.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice Borac je uspio postići treći gol. Strijelac je u 89. minuti bio Terzić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Svako normalan bi se postidio a ovaj turski šljam koji sebe nazivaju banjalucki borac se ponose ovakvim kradjama. Jebbali ih njohovi ocevi Turci koji ih ostavise nama
2 0
magistar
Neviđena dominacija u našem fudbalu. Svaka im čast. Odlični su, sa 40% su rutinirali ove
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi