Malinovskyi: Bosna i Hercegovina pada u finišu utakmice, možda je to naša šansa
FOTO: EPA

Reprezentativac Ukrajine dao svoje očekivanja

Malinovskyi: Bosna i Hercegovina pada u finišu utakmice, možda je to naša šansa

Haris Zilić

Ukrajinci veoma spremno dočekuju sutrašnji meč polufinala baraža za EURO ove godine protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Jedna od glavnih uzdanica selektora Reborva će biti prvotimac Genoe, Ruslan Malinovskyi (30).

Reprezentativac Ukrajine je u izjavi za tamošnje medijie dao svoja očekivanja pred ovu važnu utakmicu.

"Prije svega drago mi je da sam spreman, oporavio sam se nakon jednog virusa, a raduje me također da je cijela ekipa spremna i idemo po pobjedu", rekao je reprezentativac Ukrajine i nastavio:

"Nećemo puno razmišljati, znamo kako igramo defanzivno, znamo kako igramo ofanzivno. Ono što smo primijetili je da Bosna i Hercegovina prima golove u finišu utakmice tu padaju, možda je to naša šansa."

Malinovskyi se dotakao i reprezentacije Bosne i Hercegovine i naših fudbalera koji igraju u jakim ligama.

Oglasi

"Mnogi reprezentativci Bosne i Hercegovine igraju u jakim klubovima, toga smo svjesni. Moramo biti maksimalno skocnetrisani od prve minute i nametnuti svoj stil igre. Znamo da je Džeko najveća opasnost po naš gol, veoma dobro igra glavom i tu trebamo obratiti posebnu pažnju."

Možda utakmica i ode na penale?

"Naravno, sve je moguće, takmičarska je utakmica, nije isključeno da gledamo i penale. Trenirali smo i to, spremni smo na sve scenarije."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ekipa je ranije stigla u Bosnu i Hercegovinu, da li je to dobro?

"Stigli smo dan ranije da se malo naviknemo na klimu. Nadam se da će vrijeme biti što hladnije kad abude utakmica, to bi nam odgovaralo."

Top Komentari

Dtox
ovi polurusi ima da rijese tekmu u prvih 45 min. Bice gusto bice 0-5
0 2
Keno_10
Pa mi smo vam zabili u finišu utakmice kad smo igrali 1:1. Samo tada nije bila historijska utakmica, zato će mo vam zabiti na početku 1:0 i na samom finišu opet 2:0. A vašim napadačima će se smučiti zivot, jer će te prvi put u zivotu upoznati BOSANSKI INAT!! Kad naši uspore bicujemo ih sa tribina!!! Ovo će vam biti pakao!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi