Baždarević objavio spisak igrača!

Na spisku nekoliko novih imena

Baždarević objavio spisak igrača!

E. Čaušević

Selektor fudbalske reprezentacije BiH, Mehmed Baždarević, objavio je spisak fudbalera za prijateljske utakmice protiv Švicarske i Luksemburga.

Selektor BiH je na popis uvrstio 25 fudbalera. Na popisu selektora Baždarevića našlo se nekoliko novih imena, a on izgleda ovako: 

Golmani: Asmir Begović (Chelsea), Ibrahim Šehić (Qarabag), Jasmin Burić (Lech Poznan).

Odbrana: Ognjen Vranješ (Sporting Gijon), Emir Spahić (HSV), Mateo Sušić (Sheriff Tiraspol), Edin Cocalić (Mechelen), Toni Šunjić (STuttgart), Ervin Zukanović (Roma), Daniel Graovac (Zrinjski), Marin Aničić (Astana), Sead Kolašinac (Schalke).

Vezni red: Senad Lulić (Lazio), Muhamed Bešić (Everton), Anel Hadžić (Eskisehirspor), Miralem Pjanić (Roma), Mario Vrančić (Darmstadt), Srđan Grahovac (Rapid Beč), Sanjin Prcić (PErugia), Tino Sven Sušić (Hajduk).

Napad: Edin Višća (Istanbul BB), Haris Duljević (Sarajevo), Edin Džeko (Roma), Milan Đurić (Cesena), Vedad Ibišević (Hertha).

Reprezentacija BiH će se okupiti 23. marta u Luksemburgu. Naša selekcija će protiv Luksemburga igrati 25. marta, dok je duel sa Švicarskom na rasporedu četiri dana kasnije. 

"Dati ćemo priliku i minutažu onima koji do sada i nisu imali previše prostora, ali isto tako su nam i važni susreti sa Luksemurgom i Švicarskom iako su prijateljski. Potreban nam je jak i čvrst prvi korak, da odmah svima pokažemo šta želimo, da smo ozbiljni i maksimalo angažovani. Svi koji su pozvani moraju biti 100% posvećeni reprezentaciji. Nema kalkulisanja. Forma, ponašanje i želja su kriterijumi kojim ćemo se voditi pri odabiru reprezentativaca", rekao je Baždarević.

Osvrnuo se selektor i na igrače koji ovaj put nisu dobili poziv, ali na koje će računati za naredne reprezentativne akcije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Zbog povreda nekoliko igrača malo smo kasnili sa objavom spiska. Dva mlada igrača, Bajića i Hodžića smo ostavili na raspolaganje selektoru U-21 reprezentacije jer je pred njima kvalifikaciona utakmica. Mujdža, Medunjanin i Hajrović nisu dobili pozive za ove susrete, ali to ne znači da su otpisani, znamo koliko vrijede i kada se ustale u svojim klubovima račnaćemo i na njih. Pratimo i Vršajevića, kao i mlade igrače poput Murisa Mešanovića, Krunića i Kodre", dodao je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi